Η κλήση του Ερντογάν τον Απρίλιο στη Μέρκελ ενθουσίασε την τουριστική βιομηχανία

ΑΝΤΑΛΙΑ

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αττάλειας (ATSO) Davut Çetin, Πρόεδρος ΕρντογάνΚαγκελάριος της Γερμανίας ΜέρκελΕίπε ότι η συνάντησή του με «ήταν πολύ ευχάριστη και πολλά υποσχόμενη εκ μέρους του τομέα. Ο Πρόεδρος Çetin είπε, “Είναι σίγουρα καλά νέα. Όταν κοιτάζετε τις κρατήσεις στη Γερμανία, η Αντάλια είναι στην πρώτη θέση και η αύξηση παρατηρείται επίσης. ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠροσεγγίσεις που θα ήταν λίγο μέσα τους ήταν λίγο φόβος. Εάν αυτό το έτος δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτές τις επιφυλάξεις, η Τουρκία στην Ευρώπη θα αυξηθεί σημαντικά. Εάν συνεχιστούν τέτοιες διπλωματικές διαπραγματεύσεις και γίνουν εμβολιασμοί στους υπαλλήλους του τουρισμού, νομίζω ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί φέτος. Αυτές οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν. Η ΕΕ στο «Μην πηγαίνετε στην Τουρκία, πρέπει να λάβουμε διπλωματικά μέτρα κατά των περιορισμών στη μορφή. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το μήνυμα του Προέδρου μας στη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι ένα πολύ θετικό βήμα “, είπε.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟΜΕΑ

Σχολιάζοντας τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και της Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Τουριστικής Ξενοδόχου και Χειριστών (AKTOB) Ερκάν Γιασσί δήλωσε ότι η πρόσκληση του Προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία για τον Απρίλιο είναι ευχάριστη και δήλωσε ότι είναι έτοιμοι ως κλάδος. Εξηγώντας ότι συνεχίζουν να φιλοξενούν επισκέπτες από το εξωτερικό με το Πιστοποιητικό Ασφαλούς Τουρισμού από τους χειμερινούς μήνες, ο Yağcı είπε: «Το 2020, δείξαμε σε όλο τον κόσμο πόσο επιτυχημένοι είμαστε σε αυτό το θέμα. Σε αυτήν την περίοδο, βλέπουμε ότι η συμμόρφωση με τους κανόνες συνεχίζεται. Επομένως, ελπίζουμε ότι οι Γερμανοί επισκέπτες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη διεθνή κίνηση, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν μέρει σε εξέλιξη. Είμαι βέβαιος ότι οι Γερμανοί τουρίστες έλειψαν επίσης να έρχονται στην Αττάλεια. Προς το παρόν, βλέπουμε ότι η Αττάλεια βρίσκεται στην πρώτη θέση στις πωλήσεις στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, έχουμε λάβει όλα τα είδη μέτρων που μπορούν να ληφθούν με το σύστημα πιστοποιητικού ασφαλούς τουρισμού το 2021 και είμαστε έτοιμοι ως κλάδος », είπε.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας και ο Γενικός Διευθυντής του NBC Touristic, Ρετζέπ Γιαβούζ, η Τουρκία έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες του τουριστικού τομέα και είπε ότι ήταν έτοιμος για σεζόν, “οι απαραίτητοι κανόνες στο πλαίσιο της Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού που εφαρμόσαμε Εκτός από αυτό, υπήρξαν κάποιες εξελίξεις στην Ευρώπη, ήταν λίγο πίσω μας στον εμβολιασμό. Εισήγαγαν επίσης έναν κανόνα που ονομάζεται διαβατήριο εμβολίων της ΕΕ για την προστασία τους. Θέλουν να το εφαρμόσουν στην πράξη. Εν τω μεταξύ, καθώς το διαβατήριο εμβολίων ισχύει μόνο στην ΕΕ, οι τουριστικές χώρες έχουν αρχίσει να αναζητούν λύσεις πηγαίνοντας σε διμερείς σχέσεις και διαπραγματεύσεις με χώρες εκτός ΕΕ. Έτσι μπήκε η διπλωματία “, είπε.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΤΟΜΑ

Ο Γιαβούζ επεσήμανε ότι σε αυτό το σημείο άρχισε η επίθεση, η συνάντηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι τα πιο αξιοσημείωτα επεισόδια για τον τουρισμό της Τουρκίας. Δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι θα ήταν έτοιμος για τουρισμό από τον Απρίλιο στη συνάντησή του με τη Μέρκελ, ο Γιαβούζ είπε: «Ταυτόχρονα, συνέπεσε με το επακόλουθο μιας πολύ σημαντικής ημέρας. Είναι επίσης μία ημέρα πριν από την κράτηση του Γερμανικού Συλλόγου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ότι το μεγαλύτερο μέρος της Αττάλειας και της Τουρκίας κατέκτησαν επίσης τη δεύτερη θέση στη Γερμανία, είπε. “Αυτά τα δύο ταιριάζουν πολύ καλά και ήταν ένα μήνυμα για τον γερμανικό λαό”, είπε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιαβούζ δήλωσε ότι ένα τέτοιο μήνυμα που πρέπει να δοθεί τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στο εξωτερικό είναι πολύ θετικό όσον αφορά την προετοιμασία και είπε: «Ήταν πολύ καλό για τον κόσμο. Αυτό ήταν ίσως το πρώτο μεγάλο βήμα. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, πραγματοποίησαν διμερείς συνομιλίες με χώρες εκτός της ΕΕ, όπως το Ισραήλ, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό η διοίκηση της ασφάλειας της Τουρκίας. Ειδικά πιστεύω ότι η Αγγλία περιμένει τώρα τόσο καλά νέα και νέα. Επειδή η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τους Βρετανούς. Δεδομένου ότι δεν είναι στην ΕΕ, δεν έχουν κανένα εμπόδιο. “Ειδικά η διεξαγωγή αυτών των διμερών συναντήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες της ΕΕ θα συμβάλει πολύ σημαντικά”, ανέφερε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εναλλακτικών Χειριστών Τουρισμού (ATİB) Cem Karaca είπε ότι η ανακοίνωση του Προέδρου Ερντογάν ότι θα είναι έτοιμος τον Απρίλιο κατά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ δημιούργησε ενθουσιασμό στον τουριστικό τομέα. Η Καράκα εξήγησε ότι η ανακοίνωση του Προέδρου Ερντογάν ότι η σεζόν θα ανοίξει τον Απρίλιο έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά την εξάλειψη της αβεβαιότητας σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά. Εξηγώντας ότι έδειξε ότι μια θετική ατμόσφαιρα στην Τουρκία στη Γερμανία απέναντι από τον Χαν, «χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στη Γερμανία έχουν σημειώσει τεράστιες απώλειες από την πανδημία πέρυσι. Ως εκ τούτου, το άνοιγμα όσο το δυνατόν περισσότερων αγορών για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας είναι μια εξέλιξη υπέρ τους », είπε.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αδιανόητος χωρίς την Τουρκία

Σημειώνοντας ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Νότια Κύπρος βασίζονται στο διαβατήριο εμβολίων για να ηγηθούν του τουρισμού, η Καράκα είπε, «Γι ‘αυτό, ασκούν πιέσεις στην ΕΕ. Υπάρχει όμως ένα γεγονός ότι δεν είναι αδιανόητο ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας στον κόσμο. Διότι η θέση της Τουρκίας στον παγκόσμιο τουριστικό προορισμό που δεν μπορεί να γεμίσει. Εάν μέχρι τον Απρίλιο φτάσει τα 60 εκατομμύρια θα κινητοποιηθούν από τον Απρίλιο οι στόχοι εμβολιασμού στην Τουρκία στην ευρωπαϊκή αγορά και τραυματιστούν τραύματα το 2021, έτος που θα εισέλθει στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα », είπε.

.Source