“Η κλειδαριά πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος”, λέει ο Δρ. Ιωτής. Αξιολογήσεις: Γιατί τα μέτρα θα αποδώσουν αργά

“Η κλειδαριά πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Ο καιρός θα επιδεινωθεί τον Ιανουάριο “, λέει ο Δρ. Ιούτης. – Εξηγεί γιατί τα αποτελέσματα των μέτρων θα εμφανιστούν σύντομα.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Το επόμενο βήμα στην προσπάθεια εφαρμογής άλλων περιοριστικών μέτρων είναι η παρεμπόδιση, αλλά πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε θυσία, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ειδικός στην παθολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. σημειώνοντας ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Ιανουάριο λόγω των κλιματολογικών συνθηκών.

Ο Δρ. Ιούτης είπε ότι είμαστε πραγματικά ένα βήμα μπροστά από τον γενικευμένο αποκλεισμό, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, γιατί ακόμη και με αυτό το μέτρο, τα αποτελέσματα εμφανίζονται αργά.

Σημείωσε ότι “δεν μένουν πολλά μέσα για είσοδο. Το επόμενο βήμα θα είναι να μπλοκάρουμε αν δούμε το κουδούνι, έτσι δεν έχουμε άλλη διέξοδο. “

“Θέλω να αποφύγω τον αποκλεισμό όσο το δυνατόν περισσότερο. Η απόφαση κλεισίματος είναι υποχρεωτική, καθώς σημαίνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει χωρίς σημείο επιστροφής և αλλιώς είναι ανεξέλεγκτη. Ωστόσο, τυχόν βελτιώσεις στο blockchain θα είναι αργές. Οι επιδημιολογικοί στόχοι αλλάζουν και ο αποκλεισμός είναι υποχρεωτικός, εκτός από τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία, την κοινωνία και την ψυχολογία του κόσμου, που πρέπει να διατηρηθεί. Αυτό το δοκιμάσαμε σε πάρα πολλές χώρες στο εξωτερικό, οι οποίες βρίσκονται υπό αποκλεισμό από το Νοέμβριο, από τις οποίες ουσιαστικά καμία χώρα δεν μπόρεσε να βγει, καθώς είναι είτε πιο σφιχτή είτε τεντωμένη. Αυτή είναι η συζήτηση που είχαμε τόσες πολλές φορές τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο που εάν κλείναμε, θα ήμασταν πραγματικά εκεί. “Με το κλείσιμο, οι στόχοι αλλάζουν, θέλετε να δείτε μια σημαντική μείωση, η οποία δεν θα συνέβαινε σε δύο ή τρεις εβδομάδες”, είπε.

Ο Δρ. Iutis είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. “Περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων μας δείχνει ότι η κατάσταση είναι σταθερή, υπάρχει μικρή πιθανότητα βελτίωσης, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. “Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα πρέπει να παραμείνουν, πρέπει να τηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο”, είπε.

Αυτό, φυσικά, συνέχισε, δεν σημαίνει ότι με τις εκλογές μας πρέπει να φτάσουμε στο ανώτατο όριο των γεγονότων. “Πρέπει να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία και τον σκοπό των γεγονότων για να επιστρέψουμε σε αυτά, έτσι ώστε να περιοριστούμε σε κάτι που μπορεί να είναι μεταδοτικό, αλλά αυτό μας περιορίζει. «Ο αυξημένος κίνδυνος που συνοδεύει αυτήν την επιδημιολογική εικόνα», είπε.

Είπε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα δοθούν αργά. “Όπως είδαμε τον Νοέμβριο, τα μέτρα που ελήφθησαν στις πληγείσες περιοχές παρουσίασαν περισσότερες από τρεις εβδομάδες. “Αλλά τώρα, ακόμη και ένα μήνα μετά την εξάλειψη αυτών των πόρων, στην εθνική έκθεση βλέπουμε ότι αυτές οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε σύγκριση με άλλες πολιτείες”, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι τα γεγονότα έχουν έναν ειδικό σκοπό λόγω της επιδεινωμένης εικόνας στην Κύπρο, που αποδίδουν αργά αποτελέσματα. Όπως μπορούμε να δούμε, είπε, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και αν είχαν μερικώς αποκλειστεί, πολλές από αυτές δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ξέσπασμα και έφτασαν στο σημείο κατά τη διάρκεια των διακοπών για να μπουν στο γενικό αποκλεισμό. “Έτσι, όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου ιού, τη μετάδοσή του, τη μακρά περίοδο επώασης και σε ποιο βαθμό είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι με τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας”, είπε.

Όταν ρωτήθηκε τι προκάλεσε την τεταμένη εικόνα μας, είπε ότι πολλά πράγματα φταίνε, όχι μόνο ένα. “Είναι το λάθος της κόπωσης που συνέβη τόσους μήνες αργότερα, είναι το σφάλμα της ψυχολογικής κόπωσης, η οποία είναι εκτός ελέγχου στον κόσμο εδώ και ένα χρόνο, είναι το σφάλμα της εισόδου σε χειμερινές συνθήκες και, ως εκ τούτου, μένοντας μέσα, αυξανόμενου πλήθους. Είναι επίσης υπεύθυνος για το γεγονός ότι μόλις ο ιός φτάσει στο κρίσιμο όριο, η μετάδοσή του γίνεται πολύ πιο εύκολη. Αυτό διευκολύνεται από τη μειωμένη επάρκεια των πόρων, είτε πρόκειται για μεμονωμένα μέτρα είτε για διάφορα εσωτερικά πρωτόκολλα ή μέτρα. Και αυτή είναι μια γενική παρατήρηση που όλοι αποδεχόμαστε “, πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι διακοπές είναι περίοδος υψηλού κινδύνου και ο αριθμός των περιπτώσεων αναμένεται να αυξηθεί. “Υπήρξαν προειδοποιήσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου, έχουμε ήδη ξεκινήσει, βλέπουμε ότι άτομα που ήταν στα τραπέζια, επισκέφθηκαν διαφορετικά σπίτια, κλειστές περιοχές, τελικά εμφανίστηκαν, έγιναν θετικοί, συγκρατημένοι. “Πολλοί άνθρωποι σήμερα συγκρατούνται επειδή την ημέρα των Χριστουγέννων εκτέθηκαν σε τραπέζια θετικών ανθρώπων ή συναντήσεις με άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά.”

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει μείωση του αριθμού των περιπτώσεων, είπε: «Ελπίζουμε να δούμε αργά τα αποτελέσματα των μέτρων, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα».

Ερωτηθείς για να σχολιάσει την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, είπε ότι αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό πράγμα, το οποίο οδήγησε στην αυστηρότερη λήψη μέτρων. «Υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας σε ορισμένους ασθενείς. Τα άτομα που αντιμετωπίζονται τώρα είναι άτομα που μολύνθηκαν με τον ιό πριν από μία ή δύο εβδομάδες. Δυστυχώς, η κλινική πορεία του ιού είναι τέτοια που όταν κάποιος νοσηλεύεται, πρέπει να καθίσει για αρκετές ημέρες, οπότε κρατάει ένα κρεβάτι και το δένει. “Έτσι, η εισαγωγή αυξάνεται,, η μεγαλύτερη πίεση προέρχεται από τις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου ο αριθμός των κρεβατιών και του προσωπικού είναι ένας ορισμένος αριθμός”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι μέχρι τώρα συναντηθήκαμε στο σπίτι σε στενό περιβάλλον, έχει οδηγήσει σε ξέσπασμα ατόμων που είναι ευάλωτα στον ιό, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να είναι πιο πιθανό να πάνε στο νοσοκομείο τις επόμενες μέρες.

Όλα αυτά, είπε, οδήγησαν στην λήψη προληπτικών μέτρων στην κοινότητα για να σταματήσει η μεταφορά – μεγαλύτερη ετοιμότητα που πραγματοποιεί η ΟΚΥΠΥ για τα νοσοκομεία της.

Αναμφίβολα, είπε, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε θανάτους. “Όταν έχετε τόσα πολλά περιστατικά κάθε μέρα, είναι αυτονόητο ότι μερικά θα πεθάνουν. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να πεθάνουν αυτή τη στιγμή εκτίθενται στον ιό. Δεν μιλάμε μόνο για τους ηλικιωμένους, αλλά για άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας», πρόσθεσε.

Ο Δρ Iutis είπε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί τον Ιανουάριο λόγω των καιρικών συνθηκών. “Γνωρίζουμε από επιδημιολογική άποψη ότι ο Ιανουάριος θα είναι ο χειρότερος μήνας όχι μόνο για εμάς αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε δει μια λάμψη φωτός με εμβολιασμούς, αλλά θα περάσουν αρκετοί μήνες πριν εμβολιαστεί επαρκές ποσοστό του πληθυσμού. Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Έχουμε μάθει πολλά, αυτό είναι το κύριο μήνυμα που όλοι γνωρίζουμε πώς να αποφύγουμε τη μετάδοση, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. “Και αυτό πρέπει να είναι το κύριο μήνυμα της ημέρας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της εικόνας”, κατέληξε.

Source