Η κλεψύδρα ταξινομήθηκε, η προσφορά του Καθολικού Ιωάννη … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι κρίσιμες ώρες στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας μας, που συνεχίζουν να δέχονται τεράστιες πιέσεις, καθώς και η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, έχουν περιορίσει τα όρια των δυνατοτήτων για να σταματήσει η κατάσταση.

Έτσι, ο Υπουργός Υγείας υπέβαλε πρόταση στο Συμβούλιο Υπουργών να εφαρμόσει αποκλεισμό δύο εβδομάδων για να εκμεταλλευτεί αυτήν την περίοδο κατά την οποία τα σχολεία θα κλείσουν. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου παρείχε επιδημιολογικά δεδομένα, πέρασε από εκτιμήσεις νοσηλείας, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η πρόταση των μελών της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας υποβλήθηκε επίσης στο Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο προβλέπει παράταση των υφιστάμενων μέτρων έως τις 15 Μαΐου. Επιπλέον, προτάθηκε ότι ο αριθμός των παρευρισκόμενων σπιτιών παραμένει ο ίδιος (4 άτομα), να καταστεί αυστηρότερο το αρχείο παρακολούθησης της εκκλησίας και να παραταθούν οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές κατά μία εβδομάδα, εκτός από το σχολείο GD.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, μια ομάδα υπουργών πρότεινε να καταστούν αυστηρότερα τα μέτρα, επικαλούμενη την κούραση των ανθρώπων. Ωστόσο, η πλειοψηφία συμφώνησε ότι η βραχυπρόθεσμη γενική απαγόρευση ήταν κατάλληλη λόγω της κρίσιμης κατάστασης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και επειδή η Κύπρος ήταν στον κόκκινο κατάλογο πολλών χωρών που προτρέπουν τους πολίτες τους να μην επισκεφθούν το νησί μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση, πρέπει να ακούγονται οι απόψεις των επιστημόνων, τις οποίες θα δει στις 7 το απόγευμα. Στη συνέχεια, οι αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα βρει ειδική σύνοδο στις 11 το πρωί. Στις 30, θα κλείσουν. Προηγουμένως, ο Πρόεδρος θα ενημέρωνε τους πολιτικούς ηγέτες για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς μια συνάντηση είχε προγραμματιστεί να λάβει πληροφορίες, λαμβάνοντας υπόψη μια πενταμερή συνάντηση.

Source