Η κληρονομιά του Atatürk ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; – Εφημερίδα Kocaeli

Στην παιδική μας ηλικία, συνηθίζαμε να πηγαίνουμε με την Ερυθρά Ημισέληνο και την Τουρκική Ένωση Αεροναυτικών κουμπαράς και συλλέγουμε δωρεές φορώντας κονκάρδες σε κάθε εθνική εορτή.

Εκείνα τα χρόνια, δεν υπήρχε εχθρότητα προς τη «Δημοκρατία, το κοσμικό κράτος και τον Μουσταφά Κεμάλ». Αν το έκαναν, ήταν κρυμμένα και δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να είναι απαίσια!

Οι πολίτες αυτής της χώρας είχαν τη συνείδηση ​​να προστατεύουν το THK, το οποίο άφησε πίσω του.

Τα δέρματα των θυμάτων που εσφάγησαν κατά τη διάρκεια του Eid al-Adha αφαιρέθηκαν προσεκτικά και παραδόθηκαν στο THK.

Αργότερα, αρχίσαμε να βλέπουμε ότι κάποιος έδωσε δέρμα θυσίας σε ορισμένες εκκλησίες, όχι THK! Δυστυχώς, αυτή η προδοσία έγινε ευρέως διαδεδομένη και το 2009, με την προφορική απόφαση του προέδρου της THK, ολοκληρώθηκε η συγκομιδή δέρματος!

Το THK ιδρύθηκε από τον Cevat Abbas Bey στις 16 Φεβρουαρίου 1925 με εντολή του Mustafa Kemal. Από τις 5 Αυγούστου 1925, έχει το καθεστώς «Ένωση που εργάζεται για το δημόσιο συμφέρον». Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο Υπουργών είναι οι «ηθικοί φύλακες» του THK, του Προέδρου, του Πρωθυπουργού, των Διοικητών Δύναμης και του Κυβερνήτη της Άγκυρας.

Τι έχει κάνει η THK από χθες;

Εκπαίδευσε ανεμόπτερα και παρήγαγε ανεμόπτερα στα δικά του εργαστήρια.

Το 1940, το εργαστήριο μετατράπηκε σε εργοστάσιο και έγινε μαζική παραγωγή εκπαιδευτικών αεροσκαφών British Miles Magister.

Το Etimesgut Aircraft Factory ιδρύθηκε το 1941. Το 1944, εκτός από τα αεροσκάφη Magister, παρήχθησαν THK-1, 3, 4, 7, 9, 13 ανεμόπτερα και THK-2, 5 και 10 τύποι αεροσκαφών εκπαίδευσης, υγείας και μεταφοράς.

Το πρώτο εργοστάσιο μηχανών ιδρύθηκε στο Gazi Farm. Το εργοστάσιο, το οποίο μεταφέρθηκε στο MKE το 1951, έκλεισε εντελώς το 1952 και μετατράπηκε σε εργοστάσιο ελκυστήρων!

Οι αερομεταφερόμενοι νέοι που εκπαιδεύτηκαν από την THK συμμετείχαν στην Αεροπορική Επιχείρηση ως αλεξιπτωτιστές στην Επιχείρηση Κύπρου του 1974.

· Η THK σημείωσε μεγάλη πρόοδο στην αθλητική αεροπορία μετά το 1980 και στις διεθνείς σχέσεις μετά το 1990.

· Το Πανεπιστήμιο THK ιδρύθηκε στην Άγκυρα στις 3 Μαρτίου 2011.

· Αργότερα, αγοράστηκαν δύο αεροπλάνα για να «μισθωθούν σε επιχειρηματίες» και η THK χρεώθηκε 21 εκατομμύρια δολάρια! Ένας από αυτούς κοιμόταν στο υπόστεγο για χρόνια, ο άλλος ομήρος στην Αυστρία, όπου στάλθηκε για επισκευή!

· 16 Flying Balloons αγοράστηκαν και ενοικιάστηκαν σε μια εταιρεία. Όταν η εταιρεία, η οποία δεν παρέδωσε τα μπαλόνια στο τέλος της περιόδου, χρεοκόπησε, τα μπαλόνια αφαιρέθηκαν.

· Ανατέθηκε η προσφορά ελικοπτέρου του Υπουργείου Υγείας. Δεν υπήρχαν χρήματα για τα 4 ελικοπτερα που λείπουν. Η THK μπήκε σε μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Μετά το 2010, είχε το καθεστώς ΙΔΡΥΜΑ. 9 εταιρείες που συνδέονται με το ίδρυμα μεταφέρθηκαν σε μεγάλα χρηματοοικονομικά χρέη υπό τη διαχείριση ανίκανων χεριών. Μια άλλη «μαύρη τρύπα» έγινε το πανεπιστήμιο.

Από το 2019, η THK, η οποία διαθέτει σχεδόν 1300 ακίνητα όπως ξενοδοχεία, γραφεία, σπίτια και γη, έχει χρέος 1 δισεκατομμυρίου 700 εκατομμυρίων TL. Και διορίστηκε διαχειριστής!

Χειρότερος; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών έδωσε εργασίες πυρόσβεσης σε ιδιωτικές και ξένες εταιρείες, ενώ η THK αναζητούσε πόρους για να απαλλαγεί από τα χρέη της και είχε αεροσκάφη.

Ενώ η THK, η οποία διαθέτει χρόνια εμπειρίας και υπάρχοντα αεροπλάνα σε αυτήν τη χώρα, αναγκάζεται να τελειώσει, οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης σε αυτήν τη χώρα προσφέρονται σε αλλοδαπούς με πολύ γλυκές τιμές προσφορών!

Παρά τα πάντα, δεν υπάρχει ελπίδα για τον άνθρωπο και την κρίση! Το εποπτικό συμβούλιο της THK ζήτησε από το δικαστικό σώμα να άρει τους αποκλεισμούς και το δικαστικό σώμα · Άρχισε τους κατασχέσεις, λέγοντας «ΟΤΙ ανατίθενται στο τουρκικό έθνος από τον Ατατούρκ».

Κατά την 95η επέτειο της ίδρυσής του, πρέπει να είναι «ΕΘΝΙΚΟ ΔΑΣΜΟ» για να διεκδικήσει ΕΥΡΩ ως έθνος και να αναστήσει ξανά αυτόν τον γίγαντα.

Source