Η κοινή ομάδα εργασίας των ΗΠΑ υπέβαλε πρόταση

Ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu πραγματοποίησε συνάντηση αξιολόγησης εξωτερικής πολιτικής για το 2020

Στην ομιλία του, ο Cavusoglu έφτιαξε εδώ, το 2020 έναν νέο τύπο επιχειρηματικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και ανθρώπινου κοροναϊού (Kovid-19) Παρά το ποσοστό επιδημίας που συνεχίζεται αμετάβλητα, είπε.

“Πήγαμε στο πεδίο όπου η διπλωματία μπλοκαρίστηκε, ανοίξαμε ξανά το δρόμο για διάλογο και διπλωματία”

Υπογραμμίζοντας ότι δεν άφησαν κανένα κενό στην εξωτερική πολιτική, ο Çavuşoğlu είπε:

“Όπως πάντα, η προτεραιότητά μας ήταν η διπλωματία το 2020. Προσγειώσαμε το έδαφος όπου μπλοκαρίστηκε η διπλωματία, ανοίξαμε ξανά το δρόμο για διάλογο και διπλωματία. Έτσι, παρά την πανδημία στη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Άνω Καραμπάχ, γίναμε ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού. Πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Μερικές φορές ρυθμίζουμε το παιχνίδι. Μερικές φορές, σπάσαμε το παιχνίδι που ήταν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας. “

“Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας και του έθνους μας”

Cavusoglu, Τουρκία, δηλώνοντας ότι βλέπουν ότι δεν ευχαριστούν όλους όταν παρενέβη στα νόμιμα συμφέροντά της, «να μην ικανοποιήσει μία από τις προτεραιότητές μας. Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας και του έθνους μας. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι επίσης ένα από αυτά. Ζητούμε ο διάλογος στην Ανατολική Μεσόγειο να αποδειχθεί ασαφής, Λειτουργήσαμε επίσης στο πεδίο ενάντια σε μονομερή βήματα και κυματίσαμε τη σημαία μαζί με τα πλοία μας Oruç Reis, Barbaros και Yavuz. ” είπε.

“Θέλουμε όλοι να είναι υπέρ της δίκαιης ανταλλαγής”

Ο Υπουργός Çavuşoğlu συνέχισε ως εξής:

“Έχουμε δείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει παρά εμάς, όχι μόνο στις παραποτάμιες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε όλους. Και οι δύο φίλοι και εχθροί είδαν τι μπορούμε να κάνουμε. Για αυτόν τον λόγο, συνεχίζουμε το έργο μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολυμερή διάσκεψη που πρότεινε ο Πρόεδρός μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “

“Είμαστε έτοιμοι τον επόμενο χρόνο για να συνεχιστούν οι σχέσεις μας (με την ΕΕ) σε ένα πιο θετικό περιβάλλον”.

Cavusoglu, το 2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας (ΕΕ) και αυτό ανέβει στη σχέση, και ειδικά η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCA) και στη συνέχεια εξέφρασε ένταση στα διμερή θέματα της Γαλλίας λόγω των μεταφορών στην ατζέντα της ΕΕ.

Παρ ‘όλα αυτά, ο şavuşoğlu επεσήμανε ότι ένα συνετό αποτέλεσμα προήλθε από τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο και είπε:

“Αναγνωρίζοντας τη σημασία των σχέσεων με την Τουρκία, αντί των εντάσεων με την Τουρκία, πρέπει να καθιερώσουμε έναν καλύτερο διάλογο στον οποίο κυριαρχούσαν οι απόψεις της χώρας. Υπάρχουν ζητήματα που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία, την τελική δήλωση. Το εκφράσαμε κατά της αποκάλυψης. Είμαστε έτοιμοι να περπατήσουμε σε ένα πιο θετικό περιβάλλον, την ετήσια σχέση μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Περιμένουμε να είναι έτοιμο. “

“Επιθέσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας”

Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ προβαίνουν στις (κυρώσεις μέσω του τρομοκρατικού νόμου με τους αμερικανούς αντιπάλους) κυρώσεις ελαφρού ή δεν είναι σημαντικό να είναι βαριές, ο Κάβουσογλου υποδεικνύει ότι μια λανθασμένη απόφαση ως πολιτική, είπε ότι ήταν μια επίθεση στην κυριαρχία της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu, η ίδρυση μιας κοινής ομάδας εργασίας για τις κυρώσεις CAATS στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, δήλωσε ότι έχει προσφέρει.

Ο Cavusoglu είπε ότι η προσπάθεια της Τουρκίας επειδή ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου, είπε επίσης ναι.

.Source