Η κοινοπραξία που εδρεύει στην Κύπρο δημιουργεί σημαντικό παράγοντα ενέργειας της Eastmed

Η Saipem και η Hyperion Systems Engineering έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τη Saipem-Hyperion Eastmed Engineering Ltd, μια από κοινού ελεγχόμενη εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία.

Η κοινή επιχείρηση καταχωρήθηκε τον Μάρτιο. Η νέα εταιρεία σκοπεύει να μετακινηθεί σταδιακά στους ανθρώπους, δημιουργώντας και προσθέτοντας υποδομές. Σταδιακά η νέα κοινοπραξία θα αναλάβει την εξυπηρέτηση πελατών και από τις δύο εταιρείες της περιοχής.

luca brunetto saipem xsight επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης και εμπορικών στρατηγικών
Luca Brunetto_Saipem XSIGHT Division_ Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εμπορικών Στρατηγικών

Η Saipem είναι ένας ιταλικός παγκόσμιος πάροχος λύσεων στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Μέχρι το 2016, ήταν θυγατρική της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου Eni.

Η Hyperion Systems Engineering είναι πάροχοι συμβουλευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών μηχανικής, εξειδικευμένης τεχνολογίας και υλοποίησης προηγμένων λύσεων συστημάτων διεργασίας στους υδρογονάνθρακες, χημικά και βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας.

Γιατί να ενώσουμε τις δύο εταιρείες;

«Το Saipem είναι οργανωμένο σε πέντε τμήματα. Το τμήμα XSIGHT επικεντρώνεται στην έγκαιρη συνεργασία με τους πελάτες, εστιάζοντας στις ανάγκες τους και αξιοποιώντας καινοτομίες για την πρόβλεψη αλλαγών στην αγορά. Αυτό ταίριαζε με την Hyperion Systems Engineering, καθώς και οι δύο εστιάζουμε πραγματικά στην παροχή ενοχλητικών τεχνολογιών », εξηγεί η Luca Brunetto, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εμπορικών Στρατηγικών του τμήματος XSIGHT της Saipem, σε μια συνέντευξη στο Cyprus Mail.

«Πιστεύουμε ότι, σε αυτήν την περίοδο, έχουμε τον σωστό συνδυασμό ικανοτήτων που απαιτείται για να υποστηρίξουμε τις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης, η οποία είναι η βασική μας δέσμευση. Πιστεύουμε επίσης ότι ακολουθούμε μια νέα προσέγγιση με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο », προσθέτει.

Η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει ισορροπία μεταξύ της παγκόσμιας και της τοπικής αγοράς, λέει ο Brunetto.

«Η αγορά κυβερνάται από την παγκόσμια οικονομία, από την παγκόσμια ζήτηση. Και έτσι, αν κοιτάξουμε στο East Med, αυτός είναι ο τομέας όπου θα υπάρχει ένας συνδυασμός παγκόσμιας και τοπικής επιχείρησης. Η παγκόσμια προσφορά / ζήτηση θα εξακολουθήσει να επηρεάζει το σενάριο τιμών για τους φυσικούς πόρους. Πιστεύω ότι και οι ειδικότητες της τοπικής αγοράς έχουν σημασία. Θα πρέπει να υπάρχει ένα είδος ισορροπίας σχετικά με το τι μπορεί να εξαχθεί από την άποψη των φυσικών πόρων και τι πρέπει να χρησιμοποιηθεί τοπικά, μέσω ειδικής αλυσίδας αξίας, προκειμένου να αναπτυχθούν οι τοπικές οικονομίες. Τότε είναι ζήτημα ανάπτυξης νέων και βιώσιμων τρόπων παροχής ενέργειας για όλους ».

Ο Brunetto λέει ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά.

«Η πανδημία καθυστέρησε αναμφισβήτητα ορισμένα έργα. Έτσι, σε κάποιο βαθμό, υπήρξε μείωση των παραδοσιακών επιχειρήσεων. Όμως, η πανδημία έχει προσφέρει επίσης νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες, επειδή οι εταιρείες επιταχύνουν τον τρόπο που δραστηριοποιούνται και αξιολογούν πρόσθετους τρόπους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις βιώσιμες. Όλοι βρούμε νέες λύσεις που δεν είχαν μελετηθεί στο παρελθόν. Υπάρχει μια αγορά για νέες, βιώσιμες υπηρεσίες. Υπάρχει λοιπόν μια μετάβαση, όχι μόνο μια μείωση των επιχειρήσεων. Είμαστε πεπεισμένοι να στοχεύσουμε όγκους που επιδιώκουμε να επιτύχουμε », σχολιάζει ο Brunetto

Από αυτή την άποψη, η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ στρατηγική θέση, συνεχίζει.

«Ας πούμε ότι είναι μια στρατηγική χώρα, συγκεντρώνει διάφορες περιοχές, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Η Saipem ήταν ήδη παρούσα στη Λευκωσία με το υποκατάστημα της Κύπρου. Αυτό μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τους ήδη διαθέσιμους τοπικούς πόρους για τη δημιουργία της εταιρείας. Δοκιμάσαμε με επιτυχία το τοπικό δίκτυο. Από αυτή την άποψη, ήταν μια φυσική επιλογή. Και η διαδικασία εγκατάστασης ήταν πολύ ομαλή. Αισθανθήκαμε αμέσως ότι λειτούργησε για εμάς, αλλά και για τον συνεργάτη μας. “

Ο Brunetto εντυπωσιάστηκε επίσης από την Κύπρο ως περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

«Πιστεύω ότι η Κυπριακή επιχείρηση έχει την προθυμία να αναπτυχθεί, οι άνθρωποι είναι πολύ ενεργοί, αγαπούν την περιοχή, θέλουν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Υπάρχει μια ισχυρή δέσμευση. Πιστεύω ότι μαζί θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε ».

Source