Η κοινωνία είναι ανήσυχη

Επανάσταση Σίδηρος

Η «τοπική μετάδοση» που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου στην περιοχή Mesarya τρομάζει. Ειδικά στα χωριά Akdoğan και Akıncılar, ο αυξανόμενος αριθμός θετικών κρουσμάτων καθημερινά προκάλεσε ανησυχία στην περιοχή.

Στις δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στα γύρω χωριά, θετικά περιστατικά εντοπίστηκαν στα χωριά Pile και İnönü.

Οι ομάδες υγείας, οι οποίες εργάζονται για μέρες για να βρουν τις επαφές γρήγορα, συνεχίζουν να εργάζονται στην περιοχή.

Ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε χθες σε 10 στο χωριό Akdoğan, ήταν 9 στο χωριό Akıncılar.

Στο χωριό casenönü εντοπίστηκε επίσης ένα θετικό κρούσμα που προήλθε από τον Akdoğan. Πολλά ξενοδοχεία καραντίνας επαφής ελήφθησαν από τα χωριά Akdoğan, Akıncılar και İnönü.

Ο πανικός επικρατεί στην περιοχή …

Ενώ οι περιφερειακοί δήμοι αύξησαν τα μέτρα στα χωριά, οι καφετέριες έκλεισαν και οι επιθεωρήσεις έγιναν συχνότερες σε πολυσύχναστα μέρη. Ιδιαίτερα μετά τις θετικές περιπτώσεις στα χωριά Akdoğan και Akıncılar, οι δήμαρχοι κάλεσαν και προειδοποιούσαν συνεχώς αυτούς που ήρθαν σε επαφή.

Ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν 10 στο Akdoğan και 9 στο Akıncılar.

Το τεστ δύο ακόμη ατόμων που ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα στο χωριό Akdoğan έγινε θετικό στην καραντίνα. Υπήρχε δραστηριότητα στο χωριό Akdoğan χθες και την προηγούμενη μέρα. Οι επαφές των περιπτώσεων που έγιναν θετικές με την αύξηση του αριθμού συλλέχθηκαν και καραντίνα. Ο δήμαρχος του Akdoğan Ahmet Latif δήλωσε ότι ο κίνδυνος συνεχίζεται στην περιοχή και ζήτησε από όλους να ακολουθήσουν τους κανόνες μάσκας, απόστασης και υγιεινής.

Στο χωριό Akıncılar, ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν 9 από χθες. Διαπιστώθηκε ότι 1 άτομο, το οποίο έμαθε ότι ήταν επαφή θετικής υπόθεσης, είχε θετικό τεστ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Μιλώντας στο YENİDÜZEN, ο Χασάν Μπαρμπάρος δήλωσε ότι το άτομο που έγινε θετικό ήταν 1 άτομο υπό παρακολούθηση και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων στο χωριό αυξήθηκε σε 9.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων στα χωριά Akdoğan και Akıncılar, οι επαφές καραντίστηκαν από χθες.


Στο Pile, επικοινωνήθηκε με 1 περίπτωση από μεγάλο αριθμό επαφών.

Η δοκιμή PCR ενός αρσενικού κουρέα στο μικτό χωριό Pile ήταν θετική στις συλλογικές δοκιμές την προηγούμενη ημέρα. Μετά την υπόθεση, πολλές επαφές, συμπεριλαμβανομένου του Τούρκου αρχηγού του Πιλ, καραντίστηκαν, ενώ η επαφή εξετάστηκε στο χωριό.

Μιλώντας στο YENİDÜZEN, ο Τούρκος αρχηγός του Πιλ, Veysal Güden, δήλωσε: «Περίπου 20 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα μετά τη θετική περίπτωση. Στείλαμε τη λίστα επαφών στο Υπουργείο Υγείας. “

Οι μεταβάσεις από το Pile προς τα βόρεια βρίσκονται υπό “καραντίνα”

Οι μεταβάσεις από το Pile προς τα βόρεια συμπεριλήφθηκαν και πάλι στο “καραντίνα”. Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή που ξεκίνησε χθες το πρωί.

Εκείνοι που θέλουν να μετακινηθούν βόρεια από το Pile θα τεθούν σε καραντίνα. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων, “Οι είσοδοι στο Βορρά από το Pile και το Beyarmudu θα υπόκεινται σε καραντίνα” έως τις 25 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την απόφαση. “Τα μονοπάτια μιας ημέρας για βασικούς λόγους θα είναι δυνατά με την άδεια του υπουργείου”.

Ο Τούρκος αρχηγός του Πιλ, Veysal Güden, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας ως «σε επαφή», μίλησε στο YENİDÜZEN και έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Ο Γκούντεν είπε ότι οι εργάτες που εργάζονταν στο Βορρά δεν μπορούσαν να περάσουν το πρωί και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Υγείας.

1 περίπτωση είναι πολλαπλής επαφής στο χωριό İnönü …

Στο χωριό İnönü, οι επαφές από τον Akdoğan καραντίστηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ανακοινώθηκε ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης PCR 1 ατόμου που δεν ήταν σε καραντίνα ήταν θετικό.

Διαπιστώθηκε ότι σε καραντίνα ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με θετική επαφή από τα χωριά İnönü και Akdoğan.

Ο δήμαρχος İnönü Ali Öncü επιβεβαίωσε ότι υπήρχε 1 θετική υπόθεση στο χωριό και ότι οι επαφές του ήταν σε καραντίνα.


Ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν 3 στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοχώστου Αλάσια …

Τα περιστατικά προήλθαν χθες από το Δημοτικό Σχολείο της Αμμοχώστου Αλάσια. Ενώ τα τεστ PCR των δύο αδελφών στο ίδιο σχολείο ήταν θετικά την περασμένη εβδομάδα, το τεστ ενός μαθητή που φοιτούσε στην 3η τάξη που ήταν σε καραντίνα επαφής έγινε θετικό.

Αναφέρθηκε ότι και οι τρεις περιπτώσεις προκλήθηκαν από το «Ekor». Μετά τα νέα της υπόθεσης, οι γονείς δίστασαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χθες. 5 μαθητές πήγαν στο σχολείο χθες στο Δημοτικό Σχολείο της Αλάσια, όπου 628 μαθητές εκπαιδεύτηκαν.

Οι γονείς είναι ανήσυχοι…

Ο γονέας με την ονομασία Baran Hakyemez, του οποίου το παιδί σπούδαζε στο Δημοτικό Σχολείο της Αμμοχώστου Alasya, ισχυρίστηκε ότι οι υποθέσεις δεν διευθετήθηκαν στο σχολείο και το υπουργείο επέμεινε ότι δεν το ανακοίνωσε.

Ο Baran Hakyemez είπε, «Δεδομένου ότι δεν μπορώ να παραμείνω αδιάφορος με αυτό που συνέβη ως γονέας, θέλω να σας ενημερώσω για αυτό και να ενημερώσω άλλους γονείς για αυτές τις πληροφορίες. Όπως γνωρίζετε, οι οικογένειες ανησυχούσαν όταν η είδηση ​​ότι οι εξετάσεις δύο παιδιών ήταν θετικές στο δημοτικό σχολείο της Αλάσια την Κυριακή. Στη συνέχεια, αυτά τα μαθήματα δοκιμάστηκαν από το Υπουργείο τη Δευτέρα. Παρόλο που υπάρχουν πολλές επαφές στο σχολείο, το Υπουργείο είπε μόνο σε αυτές τις δύο τάξεις και σε μερικούς δασκάλους ότι άλλοι μαθητές και δάσκαλοι πρέπει να παρακολουθήσουν το σχολείο και ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος ή μόλυνση. Οι γονείς πήραν στην πραγματικότητα την απόφαση του Υπουργείου να κλείσει το σχολείο, το οποίο δεν μπορούσε να πάρει, και είπε ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο έως ότου ληφθούν τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων και το έκαναν έτσι ώστε η δεύτερη δοκιμή να καθυστερήσει μέχρι την Τρίτη. Ωστόσο, παρά όλα αυτά, σήμερα επιτεύχθηκε ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα σε μια άλλη τάξη στο Δημοτικό Σχολείο της Αλάσια. Δυστυχώς, αυτή τη φορά, αυτό το αποτέλεσμα δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν, και ακόμη χειρότερα, το Υπουργείο δεν έκρινε απαραίτητο να δοκιμάσει ακόμη και αυτή την τάξη αυτή τη φορά. Λοιπόν, αυτό το παιδί δεν έχει αδέλφια σε άλλο σχολείο; Τι γίνεται με τη μόλυνση σε αυτά τα σχολεία;

Δεν μπορώ να καταλάβω τόσο ανευθυνότητα και ακαταλληλότητα αυτές τις μέρες, όταν παρακολουθούμε τη χειρότερη περίοδο εξάπλωσης του ιού Corona στη χώρα μας. Δεν είναι σαφές εάν μια μόλυνση στα σχολεία μπορεί να προκαλέσει εκατοντάδες από αυτά να είναι θετικά. Δεν μπορώ να φανταστώ τον αριθμό των παιδιών και των οικογενειών που αυτή η τελευταία θετική περίπτωση θα μπορούσε να μολύνει εάν οι οικογένειες ακολούθησαν την απόφαση του Υπουργείου να μην κλείσει το σχολείο επίμονα και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αυτά τα παιδιά ψωνίζουν στην ίδια καντίνα και χρησιμοποιούν τις ίδιες τουαλέτες. Οι δάσκαλοι κάθονται στο ίδιο δωμάτιο. Για ποιο είναι το Υπουργείο, το οποίο πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης, ποιος το θέτει σε κίνδυνο; “


Ανακοινώθηκαν περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες στα σχολεία …

Στη δήλωση της Κυπριακής Ένωσης Δασκάλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου, ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων Covid-19 σε μαθητές που φοιτούσαν σε δευτεροβάθμια και γυμνάσια από τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε ως 8.

Η Ένωση Τούρκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (KTOE heldS) πραγματοποίησε δελτίο τύπου στο Τουρκικό Γυμνάσιο Λευκωσίας για να εκφράσει τα προβλήματα που βίωσαν και πιθανά να βιώσουν σχετικά με τις υποθέσεις Covid-19. Στη δήλωση που έγινε, ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός θετικών περιπτώσεων στα γυμνάσια και τα γυμνάσια από τον Οκτώβριο.


Περιπτώσεις δευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  • Γυμνάσιο δημοκρατίας: 1 υπόθεση
  • 19 Μαΐου TMK: 1 υπόθεση
  • Επαγγελματικό Γυμνάσιο Atatürk: 1 περίπτωση
  • Haydarpaşa Εμπορικό Γυμνάσιο: 1 υπόθεση
  • Famagusta TMK: 1 θήκη
  • Γυμνάσιο itehit Turgut: 1 περίπτωση
  • Τουρκικό Γυμνάσιο Λευκωσίας: 1 υπόθεση
  • Γυμνάσιο Polatpaşa: 10 επαφές
  • Ένας εκπαιδευτής που παρακολούθησε το Γυμνάσιο Επαγγελματικής Γυμναστικής Güzelyurt και το Επαγγελματικό Λύκειο Τουρισμού Girne ήταν θετικός

.Source