Η κουρτίνα των εορτασμών 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 «άνοιξε» στην Κέρκυρα (βίντεο)

Η κουρτίνα για τους εορτασμούς της 200ης επετείου της επανάστασης του 1821 άνοιξε στην Κέρκυρα με έναν ειδικό και καινοτόμο τρόπο.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Περιφέρεια և Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο δημιούργησε μια μοναδική διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία κατά τη διάρκεια της πρώτης της εκπομπής έδειξε τη χαρτογραφική προβολή “Φωνή του Φωτός 1821 – 2021” για την ερμηνεία της επέτειας του 2021.

“Για τα Ιόνια Νησιά, αυτή η ιστορική επέτειος συνδέεται πλήρως με τον ιστορικό τους ρόλο. Θέλουμε λοιπόν να στείλουμε αυτό το μήνυμα τον επόμενο χρόνο, γιατί τα Ιόνια Νησιά ήταν οι κύριοι ήρωες στην προετοιμασία της επανάστασης, στην υποστήριξη των Ελλήνων επαναστατών, και στη συνέχεια στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. “Σεβόμαστε τους εμπνευστές της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και τις ιδέες που έχουν αναπτυχθεί εδώ. Μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες όπως η Καποδίστρια και ο Σολομών, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, είναι σήμερα εθνικά σύμβολα”, δήλωσε ο Ρόδη Κραν, κυβερνήτης των Ιονίων Νήσων. -Τ αγαρόπολη.

Η εκδήλωση, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πλήρως από τον Πρόεδρο των Ήχων και των Εικαστικών Τεχνών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε στην Παναγία του Ξενώνα, Canon, στην καρδιά της Κέρκυρας, ενώ οι τελευταίες οπτικοακουστικές τεχνολογίες χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη του μηνύματος με καινοτόμο τρόπο. Επέτειος:

https://www.youtube.com/watch?v=IYSLLIA4hYs:

Η χαρτογραφική προβολή “Φωνή του Φωτός 2021” είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνέργειας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην περιοχή των Ιονίων Νήσων. Σηματοδοτεί την έναρξη της 200ης επετείου της επανάστασης του 1821 σε εθνικό επίπεδο, η οποία από μόνη της δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές που ενισχύονται σήμερα. Προοπτικές για την εξάλειψη της επιδημίας, καθώς και την προώθηση της ελευθερίας ως καθολικό αγαθό. “Η χρήση νέων μεθόδων οπτικοακουστικής παρουσίασης, οι οποίες αναπτύσσονται πειραματικά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός αφηγηματικού περιβάλλοντος που μπορεί να αναδείξει το πλήρες φάσμα των εννοιών που αναφέρονται παραπάνω μέσα σε λίγα λεπτά”, είπε. ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος.

Το έργο «Φωνή για το Φως 2021» ήταν υπό την ηγεσία του Ανδρέα και Γιαννακουλόπουλου, Προέδρου του Προέδρου του Sound Art, του Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνου Τιλιγκάδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Νίκης Αλεβίζ, Προϊστάμενος της Γραμματείας.

Το έργο τέχνης και γενικής παραγωγής είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ομάδας συνεργατών του Τμήματος Ήχου και Εικαστικών Τεχνών, υπό τη διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνου Τιλιγκάδη, από τον Ακαδημαϊκό Γιακόβο Παναγόπουλο.

Source