Η κρίση της κορώνας βαθαίνει στην Κύπρο: πρόσθετα μέτρα σε δράση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Ανησυχητικές εξελίξεις συμβαίνουν στην κρίση του ιού της κορώνας στην Κύπρο. Ειδικά στο νότιο τμήμα του νησιού, σημειώθηκε τεράστια αύξηση στις περιπτώσεις Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Οι θάνατοι που προκαλούνται από τον ιό της κορώνας παραμένουν στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στο νότιο τμήμα του νησιού, η 28η Δεκεμβρίου 2020 καταγράφηκε ως την ημέρα κατά την οποία οι περισσότερες περιπτώσεις Covid-19 εντοπίστηκαν στην Κύπρο μέχρι στιγμής. Στην Κυπριακή Δημοκρατία, με πληθυσμό άνω του 1 εκατομμυρίου, 751 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν εντός 24 ωρών. Την Κυριακή, ένας θάνατος από τον Covid-19 εντοπίστηκε στα νότια του νησιού.

ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των περιπτώσεων και θανάτων κορώνας, το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εφαρμόσει μια σειρά πρόσθετων μέτρων. Κατά συνέπεια, από τις 18:00 τοπική ώρα σήμερα και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, κανένας άλλος από τους εγγεγραμμένους κατοίκους δεν θα βρεθεί σε συνοπτικές κατοικίες. Από αύριο, ο δημόσιος τομέας από την Κυπριακή Δημοκρατία θα αλλάξει σε κατάσταση λειτουργίας απομακρυσμένης πρόσβασης. Επίσης, απαγορεύτηκε η συγκέντρωση περισσότερων από δύο ατόμων σε δημόσιους χώρους.

Πρόσθετα μέτρα στην Κύπρο τέθηκαν σε ισχύ από την αρχή της κρίσης της κορώνας, με τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων να υπερβαίνει τις 20 χιλιάδες. Αν και τα νέα δραστικά μέτρα χαλαρώθηκαν προσωρινά για 24 ώρες λόγω των εορτασμών της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες εάν ο αριθμός των περιπτώσεων συνεχίσει να αυξάνεται.

Στα νότια της Κύπρου, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 21:00 έως τις 05:00 από το Νοέμβριο. Επιπλέον, τα εστιατόρια, η υπηρεσία φαγητού, τα μπαρ και οι καφετέριες μπορούν να προσφέρουν μόνο υπηρεσία απογείωσης.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ

Μαζί με το νότο της Κύπρου, οι καθημερινές νέες περιπτώσεις κορώνας στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν πλέον διψήφιο αριθμό. Στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου δεν καταγράφονται υψηλοί αριθμοί και θάνατοι, όπως στο νότο του νησιού, οι συχνές παραβιάσεις των βασικών κανόνων προστασίας και ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού στην ΤΔΒΚ εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στο ευρύ κοινό.

Nikos Anastasiadis

Τα εμβόλια άρχισαν να έρχονται

Τα πρώτα εμβόλια άρχισαν να φθάνουν στην Κύπρο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα νότια του νησιού, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του εμβολιάστηκαν με τους πολίτες της κατηγορίας κινδύνου.

Source