Η κρίσιμη ημερομηνία για την εναέρια κυκλοφορία στην ΤΔΒΚ είναι η Τρίτη

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης προειδοποίησαν ότι εάν τα αιτήματά τους δεν απαντηθούν μέχρι το τέλος της εργασίας τη Δευτέρα 12 Απριλίου, θα ξεκινήσουν απεριόριστη απεργία στο Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας από την Τρίτη 13 Απριλίου.

Έξι εκπρόσωποι των συνδικάτων οργανώθηκαν στο δημόσιο τομέα, δηλώνοντας ότι είναι κατά της αναστολής του επιδόματος διαβίωσης και ότι μπορούν να συζητήσουν τη δέσμευση του επιδόματος υπό ορισμένες προϋποθέσεις, διαβίβασαν τις αιτήσεις τους επτά σημείων στον Υπουργό Οικονομικών Dursun Oğuz.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης προειδοποίησαν ότι εάν τα αιτήματά τους δεν απαντηθούν μέχρι το τέλος της εργασίας τη Δευτέρα 12 Απριλίου, θα ξεκινήσουν απεριόριστη απεργία στο Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας από την Τρίτη 13 Απριλίου.

Ένωση δημοσίων υπαλλήλων Κύπρου (KTAMS), ένωση δημοσίων υπαλλήλων Κύπρου (KAMUSEN), ένωση δημοσίων εργαζομένων (KAMU-İŞ), Ένωση Τελωνειακών Εργαζομένων (GÜÇ-SEN), Ένωση Νοσοκόμων και Μαιών (KTHES) και Ένωση Εργαζομένων της Υπηρεσίας Εισοδήματος και Φορολογίας (VERGİ-SEN) εκπρόσωποι ήρθαν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών περίπου στις 15:00 για να μεταδώσουν τις επτά αιτήσεις τους στον Υπουργό Οικονομικών Dursun Oğuz.

Ενώ ο Υπουργός Oğuz έφυγε από το κτίριο του υπουργείου για να ενταχθεί στο Συμβούλιο Υπουργών, είχε μια πολύ σύντομη συνομιλία με εκπροσώπους των συνδικάτων και έφυγε από το κτίριο.

Αφού ο υπουργός έφυγε από το κτίριο, ο Πρόεδρος Δημόσιων Επιχειρήσεων Ahmet Serdaroğlu και ο Πρόεδρος της KTAMS Güven Bengihan προέβησαν σε δηλώσεις στον Τύπο πριν μεταβιβάσουν στο Υπουργείο τις κοινές απαιτήσεις των συνδικάτων.

SERDAROĞLU

Ο Πρόεδρος του Public-İş Ahmet Serdaroğlu δήλωσε ότι έξι συνδικάτα ξεκίνησαν έναν κοινό αγώνα ενάντια στην τετράμηνη αναστολή της αποζημίωσης για το κόστος διαβίωσης από την κυβέρνηση.

Δηλώνοντας ότι τα συνδικάτα διαμαρτυρήθηκαν για την «άδικη πρακτική» με τη γενική απεργία χθες, ο Σερντάρογλου υπενθύμισε ότι εάν η κυβέρνηση δεν κάνει ένα βήμα πίσω στην απόφαση να σταματήσει το επίδομα κόστους ζωής, τα συνδικάτα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις ενέργειές τους έως το « εντατικοποιείται “στη χθεσινή απεργία.

Ο Ahmet Serdaroğlu είπε ότι έξι συνδικάτα ήρθαν σήμερα στον Υπουργό για να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τα αιτήματά τους, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών που δηλώνουν ότι «οι πόροι που έχουν στη διάθεσή τους είναι ανεπαρκείς και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν» σχετικά με την αναστολή του κόστους του επιδόματος διαβίωσης.

Ο Serdaroğlu επέκρινε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών O Financeuz και είπε: «Εάν ο Υπουργός Οικονομικών λέει ότι οι πόροι είναι ανεπαρκείς, θα πρέπει επίσης να μιλήσει για τους διορισμούς. Καθώς κάνετε ραντεβού, παρέχοντας οφέλη σε ιδιώτες, είναι απαραίτητο να λάβετε δημόσια θέση για να το σταματήσετε. Ακριβώς όπως παίρνει θέση εναντίον των δικαιωμάτων των εργατών, θα πρέπει επίσης να λάβει θέση σχετικά με αυτά ».

Ο Σερντάρογλου, ο οποίος έστειλε επίσης μήνυμα «συμφιλίωσης» στον υπουργό Οζουζ εξ ονόματος των έξι συνδικάτων, είπε ότι τα συνδικάτα «αρνήθηκαν» να παγώσουν το επίδομα κόστους ζωής, αλλά ότι θα μπορούσαν να συζητήσουν τη δέσμευση του επιδόματος διαβίωσης βάσει ορισμένων συνθήκες. Ο Σερντάρογλου είπε ότι θα μεταβιβάσει αυτές τις προϋποθέσεις στον Υπουργό Oğuz γραπτώς σήμερα.

BENGİHAN

Ο Πρόεδρος της KTAMS Güven Bengihan είπε, “Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, θα ξεκινήσει απεριόριστη απεργία στο αεροδρόμιο Ercan από την Τρίτη”.

Ο Bengihan συνέχισε την ομιλία του λέγοντας, “Ωστόσο, εάν υπάρχει μια ιδέα συναίνεσης στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει και να εξηγήσει για τα θέματα που έχουμε κοινοποιήσει σε αυτήν τη διαδικασία.”

«Θέλουμε διαφάνεια, θέλουμε μια λογική κατανόηση. Εάν υπάρχει μια υπεύθυνη κατάσταση, καθόμαστε και συναντιόμαστε στο τραπέζι συμφιλίωσης. Διαφορετικά, η απεριόριστη απεργία θα ξεκινήσει στο Ercan από την Τρίτη. “

ΕΞΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 7 ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ OĞUZ

Το κείμενο που περιέχει τις αιτήσεις επτά σημείων που διαβίβασαν έξι συνδικάτα στον Υπουργό Οικονομικών Dursun O Duz δήλωσε:

«Λόγω της πανδημίας του Kovid-19 και της υποτίμησης της TL, είναι αναμφισβήτητη πραγματικότητα ότι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι, τα άτομα με χαμηλό και σταθερό εισόδημα έχουν βιώσει μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης.

Εάν η κυβέρνηση σταματήσει το επίδομα κόστους ζωής αναφέροντας την οικονομική κρίση ως λόγο, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, των οποίων η αγοραστική δύναμη έχει ήδη μειωθεί, θα παραμείνουν εντελώς απροστάτευτοι έναντι του υψηλού πληθωρισμού. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε από τις ενέργειες της κυβέρνησης ότι οι εξοικονομήσεις που επιτυγχάνονται με το πάγωμα του επιδόματος διαβίωσης δεν χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Ενώ τα επιδόματα διαβίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων σταματούν, η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει πρακτικές που θα επιβαρύνουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, πόσο μάλλον την εφαρμογή μέτρων λιτότητας.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί ενόψει της φτώχειας των μελών μας, των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των ομάδων χαμηλού και σταθερού εισοδήματος, τις οποίες εκπροσωπούμε ως συνδικάτα οργανωμένα στον δημόσιο τομέα, και το γεγονός ότι ορισμένα τμήματα δεν κάνουν καμία θυσία και ούτε μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία και γίνονται ακόμη πιο πλούσια:

Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι το τέλος της εργασίας τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021,

1- Για ποιο σκοπό αφαιρούνται το 2,05% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου του 2020 και το 10,65% του επιδόματος διαβίωσης μειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και σε ποιον είναι ο πόρος δημιουργήθηκε;

2- Για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί το επίδομα HP, το οποίο θα ανασταλεί τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021 και σε ποιον θα χρηματοδοτηθεί;

3- Τι είδους κυρώσεις επιβάλλονται σε όσους δεν πληρώνουν τον 498 εκατομμύρια εταιρικό φόρο που δηλώθηκε αλλά δεν πληρώθηκαν το 2019;

4- Ποια είναι η δικαιολογία για την αθέμιτη φορολογία 10,65% HP που δεν πληρώνεται;

5- Μη ακύρωση του διορισμού του υπουργού Εσωτερικών Kutlu Evren ως διευθυντή 11 μήνες πριν από τη χθεσινή συνταξιοδότηση

6- Μη ακύρωση του διορισμού της Υφυπουργικής Υπηρεσίας του DPO, ο οποίος έγινε υπό την πίεση τριών αναπληρωτών της HP που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της κυβέρνησης UBP-DP-YDP με την παραίτηση από τα κόμματά τους.

7- Εάν ο ΦΠΑ που εφαρμόζεται στα βασικά είδη κατανάλωσης δεν επαναφέρεται

Και αν δεν συμβουλευτούμε τα συνδικάτα μας για αυτά τα ζητήματα, σας ενημερώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε απεριόριστη απεργία στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας από την Τρίτη 13 Απριλίου 2021. “

Source