Η κριτική του Kudret Özersay για «διορισμό» στην κυβέρνηση

Ο Kudret Özersay, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP), επιβαρύνθηκε με την κυβέρνηση σχετικά με το διορισμό ενός διευθυντή στην Τράπεζα Ανάπτυξης με τη θέση του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Özersay μοιράστηκε, “Η κυβέρνηση αποφάσισε να διορίσει έναν νέο διευθυντή αντί να συνεργαστεί με τον τρέχοντα Γενικό Διευθυντή στην Τράπεζα Ανάπτυξης. Ενώ υπάρχουν δύο γενικοί διευθυντές και ένας αναπληρωτής γενικός διευθυντής που είναι στη θέση συμβούλων από την τράπεζα, δηλαδή , άτομα που λαμβάνουν ήδη μισθούς και μπορούν να διοριστούν σε αυτή τη θέση, ο τρόπος για να κλείσετε ραντεβού από το εξωτερικό. Είπε, “28 χιλιάδες TL ακαθάριστα ανά μήνα και 370 χιλιάδες TL ακαθάριστα ανά έτος προστέθηκαν στην τράπεζα.

Ο Özersay επεσήμανε ότι παρόλο που τα ονόματα από την Τράπεζα Ανάπτυξης έχουν πάντοτε απονεμηθεί στην τράπεζα για τα τελευταία 8 χρόνια, προτιμάται πλέον ένα όνομα εκτός της τράπεζας.

“Εντάξει δάσκαλος Kudret, τι έκανες, δεν έκανες το ίδιο;” Ο Özersay απάντησε σε όσους ρώτησαν εκ των προτέρων, «Όχι, αδερφέ μου, δεν το κάναμε, ήταν υπό το Υπουργείο Ανάπτυξης της Τράπεζας όταν ήμουν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, δεν απολύσαμε τον Γενικό Διευθυντή που διορίστηκε ενώπιον μας κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής περιόδου, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με το ίδιο όνομα και δεν επιβαρύνουμε την Τράπεζα.

Ο Özersay είπε, “Δεν είμαι σίγουρος αν το ανατεθέν όνομα θα είναι σε θέση να εκπληρώσει αυτό το καθήκον ή όχι”, δήλωσε ο Özersay, αλλά υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ξοδεύει χρήματα στον σάκο του πωλητή καρυδιάς και να κάνει πολλά σπατάλη ενώ μιλάει για Πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι πειστική.

Ο Özersay είπε, “Ο Χατάμπου είναι μια απόλυτη ανιδιοτέλεια. Είναι παράλογο για μια κυβέρνηση με αυτό το όραμα να θέλει εξοικονόμηση από οποιοδήποτε μέρος της κοινωνίας”, είπε.

.Source