Η Κροατία πληροί τα κριτήρια ποσοστού άρνησης, ταξίδια χωρίς βίζα στις Ηνωμένες Πολιτείες κοντά

  • από την croatiaweek
  • σε
    Νέα
Απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ΗΠΑ Κροατία

Οι Κροάτες σύντομα θα ταξιδέψουν χωρίς βίζα στις ΗΠΑ

Οι Κροάτες σύντομα θα μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς την ανάγκη θεώρησης.

“Είναι επίσημο! Το τελικό ποσοστό απόρριψης για τους αιτούντες τουριστική / επαγγελματική βίζα της Κροατίας μειώθηκε στο 2,69% πέρυσι, ένα ουσιαστικό βήμα προόδου για την ένταξη στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από τις Βίζες των ΗΠΑ. Ανυπομονούμε για Κροάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα στο εγγύς μέλλον », δήλωσε η Τρίτη στο Twitter, Chargé d’Affaires στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ζάγκρεμπ, Victoria J. Taylor.

Ο Taylor ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κροατίας και το Υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστική πρόοδος στην εκπλήρωση των βασικών απαιτήσεων του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP), από την κοινή χρήση δεδομένων έως την ασφάλεια των συνόρων.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Κροατία και να ολοκληρώσουμε όλες τις υπόλοιπες απαιτήσεις VWP», είπε.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κοχόρστ δήλωσε ότι εκτός από αυτήν την κρίσιμη απαίτηση, πρέπει επίσης να πληρούνται ορισμένες τεχνικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του Προγράμματος Απαλλαγής από τις Θεωρήσεις και οι υπηρεσίες των ΗΠΑ πρέπει να είναι πεπεισμένοι με την αιτιολογία ότι όλες οι διαδικασίες στην Κροατία διεξήχθη.

Τώρα που το τελικό ποσοστό άρνησης έχει επίσημα μειωθεί κάτω από το 3%, η ανακοίνωση της Κροατίας να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης δεν πρέπει να απέχει πολύ.

Κατά την επίσκεψή του στο ιατροδικαστικό κέντρο «Ιβάν Βουκέτιτ» του Υπουργείου Εσωτερικών τον Οκτώβριο, ο Κοόρρτ επαίνεσε το ίδρυμα για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, το οποίο συνέβαλε επίσης στην κατάργηση των θεωρήσεων.

Το νέο σύστημα διευκολύνει επίσης την ανταλλαγή δακτυλοσκοπικών δεδομένων μεταξύ του υπουργείου της Κροατίας και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και του FBI. Ο σκοπός του συστήματος είναι να επιτρέψει την έγκαιρη και ακριβή αναγνώριση των προσώπων που θεωρούνται ότι αποτελούν κίνδυνο ασφάλειας.

Η Κροατία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος είναι τα μόνα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των οποίων οι πολίτες δεν μπορούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα.

Εγγραφείτε για να λάβετε το Newsletter Εβδομάδας Κροατίας

.Source