«Η κυβέρνηση άφησε το εγώ« ξέρω »και αφήστε το

Βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (HP) αξιολογώντας την πανδημική διαδικασία και τις οικονομικές της επιπτώσεις Τολγκα Ατακάν«Με την άφιξη του εμβολίου τους εαρινούς μήνες, ο δρόμος θα καλυφθεί, αλλά οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η τρέχουσα κατάσταση στην οικονομία μας με τις σκέψεις του 2020 θα αυξηθούν σήμερα. Ενώ υπάρχει μια τέτοια εικόνα, η κυβέρνηση πρέπει να παραμελήσει το εγώ αυτών που πηγαίνουν στο «Δεν πρόκειται να λάβω συμβουλές από κανέναν». Η ημέρα δεν είναι η ημέρα των πολιτικών υπολογισμών ή των προσδοκιών. Ως χώρα με κλειστή οικονομία, η ταχύτητά μας να θεραπεύσουμε τις πληγές μας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τις οικονομίες άλλων χωρών. Παρόλο που η κυβέρνηση δεν θέλει να συμβουλευτεί πολιτικά κόμματα, θα πρέπει να ακούει απόψεις και κοινές προτάσεις από το κοινό, ανεξάρτητα από τα κόμματα, για θέματα υγείας και οικονομίας. Πρέπει να λειτουργεί με κοινή λογική. «Ξέρω, το κάνω», το νομοσχέδιο θα είναι περισσότερο από ό, τι περιμένουμε για όλους μας », είπε.

“ΕΜΠΕΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ”

Δηλώνοντας ότι έχει ένα έτος εμπειρίας στην πανδημία, αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διαδικασία. Τολγκα ΑτακάνΔήλωσε ότι οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών διήρκεσαν 8-9 ώρες κατά την περίοδο που το Λαϊκό Κόμμα ήταν στην κυβέρνηση και ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν εκμεταλλευόμενες τις γνώμες των εμπειρογνωμόνων των σχετικών τομέων.

Επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται τώρα περιέχουν ασυνέπειες, ο Atakan συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

«Πολλές χώρες αντιμετώπισαν δυσκολίες από καιρό σε καιρό. Σήμερα, το πλήρες κλείσιμο στη χώρα μας δεν βιώνεται για πρώτη φορά. Ενώ ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις το 2020, οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει τομέων και πέρασε μια διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με τις σκέψεις τους. Επί του παρόντος, η κυβέρνηση αποφασίζει να διατηρήσει τα αρτοποιεία ανοιχτά, αλλά το αλεύρι που θα προμηθεύσει το κύριο συστατικό είναι κλειστό ή τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά, αλλά τα προϊόντα μπορούν να αγοραστούν από τους προμηθευτές τα μεσάνυχτα. Ζούμε σε μια διαδικασία όπου επικρατούν ασυνέπειες. “

“Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

Αναπληρωτής HP Atakan, 2021 ότι το 25% του προϋπολογισμού που διατίθεται για τις μελλοντικές επιχορηγήσεις και δάνεια από την Τουρκική Δημοκρατία, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση ενός οικονομικού πρωτοκόλλου που θα τονιστεί ότι για το έτος 2021. «Επομένως δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πώς θα υλοποιηθεί αυτό το 25%, πώς θα εφαρμοστεί. Ελπίζουμε ότι αυτό το οικονομικό πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί με την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay, και θα μοιραστεί με το κοινό με διαφάνεια », ο Atakan δήλωσε επίσης ότι το έτος εκλογής 2021 ήταν μια οικονομικά απαισιόδοξη εικόνα.

Ο Atakan είπε: «Λάβαμε τις πληροφορίες ότι το 10% του έτους που μπήκαμε με προϋπολογισμό, το ένα τέταρτο του οποίου ήταν ερωτηματικό, μειώθηκε μετά την κατάργηση των πληρωμών μισθών στον γενικό προϋπολογισμό. Από οικονομική άποψη, υπάρχει μια εξαιρετικά απαισιόδοξη εικόνα, μια δομή που δεν μπορεί να δει το μέλλον. Η χώρα χρειάζεται έναν πιο συλλογικό σχεδιασμό σε τομείς όπως το κοινό, η οικονομία και η επιχειρηματική ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να διατηρηθεί πολιτικά ή οικονομικά. Το 2018, βιώσαμε μια μη παγκόσμια, περιφερειακή κρίση. Ωστόσο, υπάρχει μια κρίση στον κόσμο σήμερα. Υπάρχει μια οικονομική δομή που βασίζεται στο ανθρώπινο κίνημα στη χώρα μας, και προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πότε, πώς, υπό ποιες συνθήκες και σε ποια ένταση θα ξεκινήσει αυτό το ανθρώπινο κίνημα. “Αφήνοντας τα πάντα, όσοι κυβερνούν την οικονομία, ειδικότερα, πρέπει να διαχειριστούν αυτήν τη διαδικασία κάνοντας συλλογικά επιτόπια εργασία με κοινή λογική.”

.Source