Η κυβέρνηση αγωνίζεται ενώ το δάσος καίει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Κωνσταντίνος Φατίρης 13/01/2021 06:53:

Κωνσταντίνος Φατίρης 13/01/2021 06:53:

Τέλος, η προσγείωση δεν έχει τέλος. Η εξάπλωση της επιδημίας, η αύξηση των θανάτων, η καταστροφή του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας, η απειλή πλήρους κατοχής ή ελέγχου της Κύπρου από το νέο σουλτάνο Ερντογάν, δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να ενώσει το πολιτικό σύστημα. Αντιθέτως, εδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες των καθημερινών αγώνων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με τα εργαλεία ανεξάρτητων θεσμών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας – ο Γενικός Ελεγκτής, ανεξάρτητα από τα δικαιώματά τους ως προς τις αρμοδιότητές τους – δυστυχώς δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι το δάσος καίει – τα μόνα ανεξάρτητα όργανα που θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να σταματήσουν την προσγείωση Ακούσια ή όχι, έχουν γίνει τόσο ενθουσιασμένοι όσο οποιοσδήποτε στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας που υποφέρει. Έχουν γίνει εργαλεία στον αγώνα για πολιτική εξουσία, όταν αυξάνονται οι απειλές, η κοινωνία καταρρέει. Έχει γίνει αυτοσκοπός να διατηρήσει την εικόνα και τη δημοτικότητά τους, αντί να εκπληρώσει την αποστολή τους: το κράτος δικαίου, την αποτελεσματικότητα της δημόσιας υπηρεσίας, την οικονομία των πόρων. Το γράμμα του νόμου ερμηνεύεται σύμφωνα με τη διαθήκη, θα εξυπηρετεί κάτι διαφορετικό από το δημόσιο συμφέρον. Είναι πλέον σύνηθες να διορίζονται επιτροπές έρευνας για οποιοδήποτε θέμα ή σκάνδαλο το οποίο το πολιτικό σύστημα ή παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη. ” Σε πολλές περιπτώσεις, οι ερευνητικές επιτροπές δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ό, τι όλοι γνωρίζουμε εκ των προτέρων, εκτός από το ότι τα μέλη τους πληρώνονται σε χρυσό.

Το 2020, η κατάσταση αποκαλύφθηκε τραγικά, η οποία ριζώθηκε στη χώρα μας, κατά την οθωμανική κυριαρχία, και αργότερα κατά τη διάρκεια της βρετανικής κατοχής, όταν η πίτα ευημερίας του νησιού διανεμήθηκε σε ειδικές οικογένειες που «βρέθηκαν» με τους κατακτητές. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση μετά το 1960 βαρύνει τους PTA ως ανώτατους ηγέτες, είτε επειδή δεν το ήθελαν είτε επειδή δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να εργαστούν για το κράτος, τουλάχιστον σύμφωνα με το κράτος δικαίου. με βάση το κράτος. Πολλές από τις εκλογές τους σε βασικές θέσεις για τον αδιάκοπο κανόνα ενός εξαιρετικού κράτους ήταν καταστροφικές, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζαν να «δίνουν και να παίρνουν» τις «αναχρονιστικές» μεθόδους διοίκησης των κομμάτων, ακόμη και του δικαστικού σώματος και του νομοθετικού σώματος. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, αν και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιτευχθεί αυτό, εάν ακόμη και οι τελευταίες πρωτοβουλίες αναληφθούν στους κύριους τομείς του πολιτισμού και της νοοτροπίας, που είναι ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης και η ενοποίηση του δημόσιου τομέα. Δύο πολύ απλές συλλογικές πράξεις θα κάνουν μια σημαντική διαφορά. Αλλά χρειάζεται αποφασιστικότητα από το εκτελεστικό όργανο, το νομοθετικό σώμα, με δέσμευση να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανθρώπων.

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Ο ρόλος αυτής της επιτροπής είναι πιο σημαντικός στην ενοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας. Μέχρι τώρα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του έχουν διοριστεί από το PD D μετά από πρόταση των κομμάτων σε αναλογική βάση, σύμφωνα με την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Η πρόσληψη, η προαγωγή στο υψηλότερο επίπεδο, καθορίζεται από το τρίγωνο των μερών-κυβερνήσεων-επιτροπών. Δεδομένου ότι ακόμη και οι ηγέτες του κόμματος PTA έχουν αναγνωρίσει ότι ο δημόσιος τομέας απαιτεί πλήρη αναθεώρηση, θα πρέπει να ξεκινήσει με αυτήν την επιτροπή, η οποία αποτελεί αποκλεισμό του δημόσιου τομέα. Η επιλογή των μελών πρέπει να γίνεται από έναν ανεξάρτητο φορέα (για παράδειγμα, την πανεπιστημιακή ομάδα), ο οποίος θα διεξάγει μόνο γραπτή εξέταση των ενδιαφερομένων · υποβάλλει τον κατάλογο κατάταξης στο PD, το οποίο έχει το συνταγματικό δικαίωμα διορισμού μελών σε αυτήν την επιτροπή. Έτσι, το έργο κάθε PDD θα γίνει πολύ πιο εύκολο χωρίς να αποδεχθεί την τεράστια πίεση του διορισμού ειδικών ατόμων.

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός. Και σε αυτήν την περίπτωση ο Πρόεδρος members τα μέλη του διορίζονται από το PD PD μετά από πρόταση των κομμάτων, με την αναλογική μέθοδο, ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων. Η σωστή και υγιής εκπαίδευση των νέων από την παιδική ηλικία έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η βάση για την περαιτέρω πορεία της πατρίδας μας, όπου θα επικρατήσει η ισότητα, η αξία και η φροντίδα. Η επιλογή των μελών πρέπει να γίνεται από ανεξάρτητο όργανο, το οποίο θα διεξάγει μόνο γραπτή εξέταση των ενδιαφερομένων μερών · ο κατάλογος αξιολόγησης θα υποβληθεί στο PD, το οποίο θα διορίσει τα μέλη της επιτροπής βάσει του συντάγματος.
Η εκλογή ενός μεγάλου ποσοστού ανεπαρκών, πονηρών ανθρώπων σε θέσεις εξουσίας, καθώς ανήκουν απλώς στο κόμμα, είναι μια πράξη εμπλοκής, η οποία μετατρέπεται σε μια διαδικασία διαφθοράς, τις συνέπειες της οποίας υφίστανται σήμερα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
Τώρα το καθήκον των ηγετών του κόμματος PD είναι να ξεκινήσει την εφαρμογή όσων έχουν ανακοινώσει. Μέχρι στιγμής, η κοινωνία δεν έχει βρει τον σωστό τρόπο να αλλάξει τη ροή του ποταμού, αλλά σε κάποιο σημείο θα το βρει, τότε οι νεορεολιστές που δεν θέλουν το ποτάμι να συνεχίσει να ρέει αδιαφανές και βρώμικο θα πνιγούν.

Αμ΄έπος Α Έργο !!

* Φατίρης Κωνσταντίνος
Ναύαρχος ea:

Source