Η κυβέρνηση απάντησε στον ελεγκτή. “Η συνεχής ανάκριση και παρέμβαση του πρέπει να τελειώσει”

Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις δηλώσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη σήμερα. Λεπτομέρειες για το τι αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σήμερα στις δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τη σύναψη της ερευνητικής επιτροπής μέσω του εκπροσώπου της κυβέρνησης Κυριάκου Κούσιου.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Κούσιου, «Η θέση του Γενικού Ελεγκτή ակի της Υπηρεσίας του Ελεγκτή δεν είναι μόνο μια αντανάκλαση των βάσιμων συμπερασμάτων της Ερευνητικής Επιτροπής Καλογείρου, καθώς αντικρούουν τα ευρήματά τους, αλλά, δυστυχώς, δείχνει επίσης μια ισχυρή τάση πολιτικοποίησης». ένα θεσμικό όργανο που εξυπηρετείται από τον Γενικό Ελεγκτή, σε αντίθεση με τις αρχές της ανεξαρτησίας και της ουδετερότητας που θα έπρεπε να τηρεί »

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει. “Πιστεύουμε ότι η σημερινή επίθεση στην Υπηρεσία Ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή σημαίνει στόχευση – προσβολή της τιμιότητας, της ικανότητας και της ακεραιότητας της τριμελούς Επιτροπής Καλογείρου, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαίων. Βοηθός του πρώην Γενικού Λογιστή – Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, διοριζόμενος μετά από σύσταση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα. “

“Τέλος, πρέπει να τερματιστεί η συνεχής ανάκριση του Γενικού Ελεγκτή, η παρέμβαση στο έργο άλλων ανεξάρτητων θεσμών, οι εξουσίες των κρατικών αξιωματούχων”, είπε.

Η ανακοίνωση είναι αναλυτική.

«Λυπούμαστε που για 15η φορά ο Γενικός Ελεγκτής, χρησιμοποιώντας την ελεγκτική αρχή, υπερβαίνοντας τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες που παρέχει το Σύνταγμα, παρενέβη σήμερα με πολύ εξευτελιστικά χαρακτηριστικά, που ορίζονται από το νόμο, καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, όπως δυστυχώς έχει κάνει πολλές φορές. εναντίον των περισσότερων κυβερνητικών αξιωματούχων και θεσμών.

Η θέση του Γενικού Ελεγκτή գրասենյ գրասենյ: ոչ :: միայն ::::::::::::::::::::::::::::::::: την ανεξαρτησία – ουδετερότητα που έπρεπε να διατηρήσει.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι η τρέχουσα επίθεση στην Υπηρεσία Ελέγχου του Γενικού Ελεγκτή σημαίνει և επίθεση և την ακεραιότητα, ικανότητα ability ακεραιότητα ների των τριών μελών της Επιτροπής Καλογείρου, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον πρώην Γενικό Λογιστή. Δημοκρατία, η οποία διορίστηκε μετά από σύσταση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα.

Τέλος, η συνεχιζόμενη ανάκριση του Γενικού Ελεγκτή και η παρέμβαση στο έργο άλλων ανεξάρτητων θεσμικών οργάνων ություններին οι εξουσίες των κυβερνητικών υπαλλήλων: πρέπει να τελειώσει.

“Κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα, τους νόμους της χώρας.”

Source