“Η κυβέρνηση δεν είναι προσανατολισμένη προς έναν πλήρη αποκλεισμό … Όχι … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο για να λάβει νέα μέτρα εγκαίρως για να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στιγματίζει τις υπάρχουσες προθέσεις.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Κυριάκος Κούσιος, αναφερόμενος στους επιδημιολόγους του Προέδρου σήμερα, αλλά στην επόμενη Πέμπτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι προσανατολισμένη προς έναν πλήρη αποκλεισμό. Απλώς μας γνώρισε τότε. Ωστόσο, εάν οι συστάσεις της επιδημιολογικής ομάδας είναι προς αυτή την κατεύθυνση, θα αξιολογήσουμε τις συστάσεις. Είναι λογικό ότι εάν έχετε μια ομάδα 12 επιδημιολόγων, αν όχι δύο, έχετε τρεις διαφορετικές απόψεις. Είναι γνωστό ότι οι επιδημιολόγοι μας έχουν διαφορετικές απόψεις από πριν. Θα τους ακούσουμε για να βρούμε το κοινό συστατικό. “Οι απόψεις των επιδημιολόγων δεν είναι μακριά και δεν ήταν πολύ μακριά.”

Ο κ. Κούσιος διευκρίνισε ότι υπάρχουν αξιολογήσεις στον αποκλεισμό. «Είναι δύσκολο κανείς να πάει στη δουλειά,« περιορισμένο ταξίδι ». Υπάρχουν σκάλες που λένε ότι οι κομμωτές και οι κομμωτές κλείνουν. Τα κομμωτήρια δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης. Αποφεύγουμε τη λήψη αυστηρών μέτρων. «Αλλά πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί για να δούμε τους επιδημιολόγους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση, τόνισε ότι «δεν μένουμε με τα χέρια μας δεμένα, βλέπουμε τις εξελίξεις που μας περιμένουν». Έχουμε επικοινωνήσει με μια συγκεκριμένη χώρα για να έχουμε ιατρικό προσωπικό εάν το προσωπικό μας δεν είναι αρκετό. Δεν θέλω να αποκαλύψω τη χώρα, αλλά καταλήξαμε σε συμφωνία. Ακούσατε από τον εκπρόσωπο του ΟΚΥΠΥ ότι επρόκειτο να έχουμε περισσότερα κρεβάτια. “

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα νοσοκομεία, ο Κυριάκος Κούσιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΟΚΥΠΥ, ο οποίος ανέφερε ότι επρόκειτο να παράσχει περισσότερα κρεβάτια. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ κακή, αλλά “δεν θα θέλαμε να παρέχουμε όλα τα κρεβάτια για τον κοραναϊό, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες που υποφέρουν. Δεν περιμένουμε με τα χέρια δεμένα. Είμαστε ενεργοί. Με το προσωπικό μας φτάνουμε τώρα στα σύνορα. Είναι γνωστό ότι το 20% του προσωπικού ανήκει στο ΟΚΥΠΥ και το υπόλοιπο 80% είναι άτομα. Επομένως, δεν πρέπει να στερήσουμε τη φροντίδα των συμπολιτών μας. “Καταλαβαίνετε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τους συμπολίτες μας στη μοίρα τους.”

“Η υγεία και η ζωή των πολιτών μας δεν είναι οικονομικό πρόβλημα”
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει φόβος από μια κυβέρνηση να θέσει αδιέξοδο, από οικονομική άποψη, είπε ότι δεν είναι οικονομικό ζήτημα, “για την υγεία και τη ζωή των πολιτών μας”. Δεν μετράει στα χρήματα. Αυτό είναι το μεγάλο καλό, δεν θα το συγκρίνουμε με την οικονομία. Ωστόσο, δεν θα προχωρούσαμε τόσο πολύ ώστε να επιβαρυνθούμε με επιπλέον κόστος που διαφορετικά θα μπορούσαμε να αντέξουμε. Υπάρχει μεγάλο κόστος μέχρι στιγμής. Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Εάν μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να στηρίξουμε την επιχείρησή μας, τους συμπολίτες μας; Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν ανυπεράσπιστο, ούτε θα αφήσει κανέναν χωρίς υποστήριξη. Θα βοηθήσει όσο το κράτος μπορεί. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source