“Η κυβέρνηση δεν είναι προσανατολισμένη προς έναν συνολικό αποκλεισμό, απείμαστε”, δήλωσε ο Κούσιος.

Η κυβέρνηση δεν είναι προσανατολισμένη προς τον πλήρη αποκλεισμό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Τι είναι καλό για την κυβέρνηση και τι όχι;» Η «μπάλα» ρίχτηκε σε επιδημιολόγους – Ποια είναι η απάντηση στο αν το οικονομικό μέρος επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων, τις διαφορές μεταξύ επιδημιολόγων;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

“Αποφεύγουμε να λάβουμε τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα θέλαμε να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα δεν ήταν η καλύτερη.

“Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να την εμποδίσει εντελώς, αλλά εάν οι απόψεις των επιδημιολόγων πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.”

Από την οικονομική πλευρά, εάν τα δεδομένα διαδραματίζουν ρόλο σε οποιαδήποτε απόφαση, ο κ. Κούσιος τόνισε ότι δεν βασίζεστε στο απόλυτο οικονομικό αγαθό, που είναι η υγεία.

Ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας δεν φαίνεται να πηγαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο «με μία φωνή», είπε ότι όταν έχετε μια ομάδα επιδημιολόγων, είναι λογικό να έχετε διαφορετικές απόψεις.

Το σημαντικό είναι να βρούμε το κοινό συστατικό, οι απόψεις των επιδημιολόγων δεν ήταν ποτέ μακριά, μερικές φορές όσον αφορά την προσέγγιση, τόνισε ο κ. Κούσιος.

Στην ερώτηση σχετικά με αυτό, ο κ. Κούσιος διευκρίνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και αν ληφθεί, οι συμπολίτες μας θα έχουν έναν εύλογο χρόνο να προετοιμαστούν για οποιαδήποτε περαιτέρω εκδήλωση, οπότε δεν υπάρχει πανικός.

Όσον αφορά τη σταθερότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές με μια συγκεκριμένη χώρα για την αποστολή ιατρικού και προ-ιατρικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι υπάρχει ετοιμότητα εάν είναι απαραίτητο. “Η κατάσταση είναι κακή, αλλά διαχειρίσιμη”, κατέληξε.

Source