“Η κυβέρνηση δεν μπήκε ποτέ μάταια, γνωρίζοντας μήλα και αχλάδια.

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Kudret Özersay, με τη δημοσίευσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει ποτέ να προσπαθεί να συγχέει μάταια τα μήλα και τα αχλάδια» και απαριθμεί 2 στοιχεία.

Ο Özersay απάντησε στο ερώτημα γιατί και πώς αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές πέρυσι και είπε:

«Η επιδημία ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου στη χώρα μας και πραγματοποιήθηκαν εκλογές τον Απρίλιο. Σε ένα περιβάλλον όπου ακόμη και ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει για την επιδημία, καθυστέρησε για έξι μήνες λόγω της αναγκαιότητας των συνθηκών υγείας.

Και τα έξι πολιτικά κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στο Κοινοβούλιο αναβλήθηκαν με τη συναίνεση του Προέδρου, του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Γενικού Εισαγγελέα. Με άλλα λόγια, δεδομένου ότι το νομοθετικό σώμα, το εκτελεστικό όργανο, το δικαστικό σώμα και η δίωξη κατέληξαν σε συναίνεση, το άρθρο του Συντάγματος δεν εφαρμόστηκε για λόγους ανάγκης και η εκλογή αναβλήθηκε. ”

“Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ”

Ως δεύτερη ερώτηση, ο Özersay ρώτησε γιατί και πώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει το σύνταγμα στην άκρη για να καθορίσει την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών όπως επιθυμεί.

Ο πρόεδρος της HP Özersay είπε:

«Δεν υπάρχει επείγουσα επιδημική κατάσταση όπως πέρυσι, βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία πρόκειται να συνεχίσουμε τη ζωή λαμβάνοντας προφυλάξεις και να την ανοίξουμε, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, με ελεγχόμενο τρόπο. Ο λόγος για την κυβέρνηση δεν είναι η υγεία, ούτως ή άλλως, δεδομένου ότι δεν έχει την πλειοψηφία στη νομική επιτροπή, προσπαθεί να δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή για να πάρει την πλειοψηφία εκεί παρά το Σύνταγμα και να καθορίσει μονομερώς την ημερομηνία που θέλει για τις εκλογές.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, η νομοθετική εξουσία, η εκτελεστική εξουσία και η δικαστική εξουσία δεν κάθισαν μια συζήτηση για αυτό το ζήτημα. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση προσπαθεί να παρακάμψει το Σύνταγμα με μια «μονομερή» και «αυθαίρετη» απόφαση. Η Συνέλευση είναι διχασμένη από αυτή την άποψη και δεν υπάρχει συναίνεση. ”

“ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

“Η κυβέρνηση δεν είναι μια κανονική κυβέρνηση, υποθέτω ότι δεν γνωρίζει ότι είναι μια κυβέρνηση μειονοτήτων που δεν έχει καν την πλειοψηφία στις επιτροπές”, είπε ο Özersay, “Ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, κανείς δεν είναι πολύ εξαιρετικός τη χώρα με την πλήρη συναίνεση του νομοθετικού σώματος, του εκτελεστικού και του δικαστικού σώματος, δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυθαίρετα. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια αυθαιρεσία στη νομοθεσία ».

“ΕΑΝ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΟ”

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να καθίσει και να συμβιβαστεί για να αποτρέψει τις ενδιάμεσες εκλογές, ο Kudret Özersay είπε: «Εάν όλοι μπορούσαν να αφήσουν στην άκρη τα άρθρα του Συντάγματος που δεν τους αρέσουν ή δεν λειτουργούν, δεν θα υπήρχε ανάγκη για ένα Σύνταγμα και το νόμο, αλλά τότε δεν πρόκειται για δημοκρατία, αλλά για ένα καθυστερημένο κράτος, ένα προς τα πίσω κράτος.

.Source