Η κυβέρνηση διευκρινίζει σχετικά με τη λήψη … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Διευκρίνισε ότι δεν θα ληφθούν ειδικά μέτρα στη Λεμεσό λόγω της αύξησης των περιπτώσεων από την Κυβέρνηση. Μιλώντας μετά από συνάντηση υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, παρουσία ηγετών του κόμματος και μελών της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε πολιτική απόφαση για τις διάφορες εξελίξεις στην περιοχή της Λεμεσού.,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Διακοπές με το άνοιγμα των σχολείων και γυμναστηρίων: Αγκάθα ή Λεμεσός

“Ο πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς ηγέτες ότι αύριο το υπουργείο θα συζητήσει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. “Δεδομένων ορισμένων από τις υπάρχουσες δημοσιεύσεις, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει πολιτική απόφαση να ληφθούν ειδικά μέτρα για το κράτος της Λεμεσού”, δήλωσε ο Κυριάκος Κούσιος.

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας αύριο, μετά τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών, θα προβεί σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα, η συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας θα πραγματοποιηθεί σε ένα από αυτά – το Υπουργείο Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση, ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος “ενημέρωσε λεπτομερώς τους πολιτικούς ηγέτες για την επιδημία”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας, καθώς και ο συντονιστής της επιδημιολογικής ομάδας, Κωνσταντίνος Ιώτης, ενημέρωσαν, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το επίπεδο της επιδημιολογικής εικόνας, τη διαχείριση του προγράμματος δοκιμών, το πρόγραμμα εμβολιασμού, τους εμβολιασμούς, από το συμβούλιο “

“Έχουν τεθεί πάρα πολλές ερωτήσεις από όλους τους πολιτικούς ηγέτες”, είπε, προσθέτοντας ότι είχαν απαντηθεί λεπτομερώς από τον πρόεδρο, τον υπουργό Υγείας και μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Ο κ. Κούσιος κάλεσε εκ μέρους της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα μέτρα. “Πρέπει να ζητήσω την υπομονή και την ηρεμία των συμπολιτών μας, και να καλέσω όλους, χωρίς εξαίρεση, να διατηρήσουν καλή υγιεινή για να ελέγξουν την επιδημία και να επιστρέψουν στην ομαλότητα.”

“Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι με την ηρεμία που έχουμε λάβει, τα μέτρα που έχουμε λάβει εγκαίρως, την υπομονή όλων των συμπολιτών μας”, είπε, “Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε τα συντομότερα μέτρα προθεσμίας, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα τόσο όσον αφορά τη θνησιμότητα, τη θεραπεία όσο και τον έλεγχο των ασθενών, αλλά έχουμε επίσης την προοπτική μιας επιδημιολογικής εικόνας, έτσι ώστε να μπορούν σταδιακά να ανακάμψουν. “

Όπως ανέφερε ο κ. Κούσιος, ο Μάρτιος είναι ένας κρίσιμος μήνας. “Όλοι πρέπει να δράσουμε υπεύθυνα για να μετριάσουμε πλήρως τους πόρους, χωρίς κανένα κίνδυνο, για το πρωταρχικό καλό που έχουμε στη ζωή. Όλοι πρέπει να πιστέψουμε στην προοπτική της συνεργασίας, լավ καλύτερες μέρες θα έρθουν νωρίτερα. “

“Μέσα της αίσθησης”

Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ έκανε δηλώσεις, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύγκληση της σημερινής συνάντησης, τον Υπουργό Υγείας, τους επιδημιολόγους, τους υποστηρικτές τους, για το μεγάλο έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις σε γενικό επίπεδο, εκφράσαμε την ισχυρή μας άποψη ότι προτεραιότητα για όλους είναι η διατήρηση της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες άλλες παράμετροι που είναι εξίσου σημαντικές για πρόσωπο.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα μέτρα πρέπει να έχουν λογική, ταυτόχρονα να λαμβάνουν υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους”, σημειώνοντας ότι “υποσχόμαστε ότι αυτό που λέμε θα ληφθεί υπόψη.”

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «έχουμε εκφράσει μια ισχυρή άποψη ότι τα πρόσφατα μέτρα δεν είχαν νόημα, ήταν κυρίως αμφιλεγόμενα, όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποφευχθούν, τα βήματα που θα ανακοινωθούν στα επόμενα στάδια, τα οποία θα ληφθούν αύριο».

“Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι. Πρέπει να περιμένει κάτι καλύτερο. “Ελπίζω και εύχομαι τα αυριανά γεγονότα να στείλουν αυτό το ενθαρρυντικό μήνυμα στο κοινό”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

“Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στο περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς”

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς βάσει πρωτοκόλλων υγείας. Από τη διαμάχη των πολιτών.

Καταλαβαίνουμε, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, όσον αφορά την «διαχείριση της επιδημίας» και τις δυσκολίες που σχετίζονται με αυτές. Εκτός από τον ιατρικό παράγοντα, η οικονομική διάσταση του προβλήματος πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς, όπως εστιατόρια, γυμναστήρια, κέντρα δασκάλων, χειμερινές κατασκηνώσεις, σχολές χορού, γκαλερί κ.λπ. βασίζεται στην αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας.

“Το άνοιγμα θα βοηθήσει σημαντικά στη χρηματοδότηση δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, καθώς και στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών της επιδημίας, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί με περιοριστικά μέτρα, εις βάρος των σημαντικών συμπατριωτών μας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source