Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν κοινωνικό διάλογο για τον ελάχιστο μισθό όταν η ανεργία φτάσει το 5%

Το ζήτημα του κατώτατου μισθού τέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών. “Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη θέση της να ξεκινήσει κοινωνικό διάλογο για την εφαρμογή του εθνικού ελάχιστου μισθού όταν επιτευχθούν πλήρεις συνθήκες εργασίας, δηλαδή όταν η ανεργία είναι περίπου 5%.”

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν κοινωνικό διάλογο για την εφαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών.

Μετά τη συνάντηση υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Σεντόνας είπε στα ΜΜΕ ότι “το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα τη θέση της κυβέρνησης, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα κοινωνικής διαλόγου της Προεδρικής Κυβέρνησης. τον ελάχιστο μισθό όταν παίρνετε μια εργασία πλήρους απασχόλησης

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκλήρωσε όλες τις σχετικές μελέτες. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών περιλαμβάνουν επαγγελματική ποσοτική ανάλυση της εισαγωγής του εθνικού κατώτατου μισθού, της αγοράς εργασίας, της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και άλλων πτυχών της οικονομίας, καθώς και αξιολόγηση των τακτικών μηχανισμών επανεξέτασης. κατώτατος μισθός.

Ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κορανοϊού, οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί. Εάν πριν από την επιδημία η ανεργία ήταν κοντά στο 6%, δηλαδή πλήρης απασχόληση, σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας είναι 8%, κυρίως λόγω του ισχυρού αντίκτυπου στον τουριστικό τομέα.

Ωστόσο, στη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη θέση της և ετοιμότητας να ξεκινήσει κοινωνικό διάλογο για την εφαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού, όταν επιτυγχάνονται πλήρεις συνθήκες εργασίας, δηλαδή όταν η ανεργία είναι περίπου 5%.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Source