“Η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής … Θέλουμε να παρέχουμε ασφαλή εκπαίδευση στα σχολεία”

Γενικός Γραμματέας της Τουρκικής Ένωσης Εκπαιδευτικών (KTÖS) Sener Elcil, στα σχολεία Κορωνοϊός Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ήταν ανεπαρκής όσον αφορά τις προφυλάξεις και είπε: «Θέλουμε να παρέχουμε ασφαλή εκπαίδευση στα σχολεία».

Γενικός Γραμματέας της KTÖS Sener ElcilΓια να τραβήξει την προσοχή του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού, την περασμένη εβδομάδα Κορωνοϊός έκανε ένα δελτίο τύπου στο Δημοτικό Σχολείο της Αλάσκας στην Αμμόχωστο.

Ο Elcil δήλωσε ότι οι γονείς που αισθάνονται ανασφαλείς λόγω των ανεπαρκών μέτρων στα σχολεία δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ 309 μαθητές πρέπει να πηγαίνουν σχολείο καθημερινά στο Δημοτικό Σχολείο της Αλάσια, το οποίο έχει 618 μαθητές, ο αριθμός αυτός είναι μόνο 38.

Αναφέροντας ότι οι τοπικές περιπτώσεις αυξήθηκαν λόγω της χειμερινής περιόδου, της ψύξης του καιρού και του αυξανόμενου πλήθους σε εσωτερικούς χώρους, ο Elcil είπε ότι το Υπουργείο Υγείας ήταν ανεπαρκές στα μέτρα και ότι οι επαφές δεν δοκιμάστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Αλάσια.

“Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΑ”

Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του να αναστείλει την εκπαίδευση για 1 εβδομάδα σε σχολεία με περιπτώσεις και να απολυμάνει τα σχολεία ή να μειώσει τις διακοπές του Φεβρουαρίου κάνοντας ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας από την εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία, ο Elcil συνοψίζει: «Θέλουμε να κάνουμε την εκπαίδευση πλήρως. Οι κυβερνητικές ενέργειες δεν δίνουν στους ανθρώπους την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σε ορισμένα σχολεία, τα μαθήματα δεν μπορούν να γίνουν λόγω των θετικών εκπαιδευτικών. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Η ΔΟΚΙΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Αλάσια Κέναν Τουνκάι είπε ότι ήθελαν να δοκιμάσουν όλους τους δασκάλους, τους μαθητές και τους υπαλλήλους και να παρέχουν ασφαλή εκπαίδευση λόγω των περιπτώσεων στο σχολείο.

.Source