Η κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ παίρνουν την εκπαίδευση «πολύ πίσω», λέει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού επέκρινε την κυβέρνηση և DISY για καθυστέρηση στην εκπαίδευση ացնելու για την αποδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης εφαρμόζοντας «νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα», παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για την εκπαίδευση.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

“Όλη η κοινωνία σήμερα καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση Anastasiadis-DISY έχει καταστρέψει το δημόσιο σχολείο, πήρε πίσω την εκπαίδευσή μας”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, προσθέτοντας ότι οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι μαθητές κατανοούν αυτήν την πραγματικότητα πολύ καλύτερα. οι γονείς τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “αυτή είναι πιθανώς η πρώτη κυβέρνηση που ξεκίνησε μια οργανωμένη επίθεση σε ένα δημόσιο σχολείο, που οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση εκπαιδευτικών πριν από περίπου δύο χρόνια.”

“Η αναχρονιστική σύνδεση του Αρχιεπισκόπου του Υπουργείου Παιδείας, του συντηρητισμού και του αυταρχισμού που προσπαθούν να επιβάλουν, η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων οικονομικών μέτρων στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει αποδυναμώσει τη δημόσια εκπαίδευση, που διεξήχθη πριν από χρόνια”, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το γεγονός της επιδημίας αποκάλυψε όλες τις μεγάλες αδυναμίες που οδήγησαν σε πρωτοφανή γεγονότα για την κοινωνία μας. Τα παιδιά πρέπει να αποκλειστούν από την εκπαιδευτική διαδικασία για μεγάλο χρονικό διάστημα – η κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση – η τεχνολογία πρόσβασης, τα παιδιά με αναπηρία αποβάλλονται από τα σχολεία, τα σχολεία παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αμέλεια και η έλλειψη προγραμματισμού.

Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας προς το καλύτερο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε την εκπαίδευσή μας προς το καλύτερο. Να ενσταλάξουμε αρχές principles αξίες στα παιδιά μας, ιδανικά να τις συνοδεύσουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Να τους διδάξει να σκέφτονται κριτικά, να μην είναι ανίσχυροι μηχανισμοί παραγωγής », πρόσθεσε.

Οι προτεραιότητες του ΑΚΕΛ είναι ο εκσυγχρονισμός της ειδικής αγωγής με τη θέσπιση νέας, σύγχρονης, ανθρωποκεντρικής νομοθεσίας, ενίσχυσης των ειδικών σχολείων και ειδικών μονάδων στα σχολεία για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής ένταξης των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο και την υποχρεωτική σχολική εκπαίδευση. με κοινό ενοποιημένο πρόγραμμα · επέκτασή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση · εξάλειψη του παράνομου αναχρονιστικού ιδρύματος της αγοράς υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

“Αυτό το παράνομο και απαράδεκτο καθεστώς εργασίας που θεσπίστηκε υπό την κυβέρνηση Anastasiadis-DISI σκοτώνει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς σε διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα, προκαλεί προβλήματα σε αυτά τα προγράμματα “, είπε.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν επίσης αυξημένη χρηματοδότηση για έρευνα, συμπερίληψη όλων των ακαδημαϊκών θεμάτων, έτσι ώστε η πανεπιστημιακή έρευνα να μπορεί να συμβάλει στη συνολική ενίσχυση της κυπριακής κοινωνίας և οικονομίας և σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε μαθητές ξένων γλωσσών ուսան για την περαιτέρω υποστήριξη των παιδιών. προέρχονται από τα κατώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε πραγματική ισότητα ευκαιριών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα և κανένα παιδί δεν ωθείται στα άκρα.

“Ζητάμε τη φωνή του λαού της Κύπρου, καθώς το ΑΚΕΛ είναι ο ισχυρότερος υπερασπιστής του κρατικού σχολείου τα τελευταία χρόνια”, είπε. Ο Κυπριανού և ολοκλήρωσε. “Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανθρωπιστικό, δημοκρατικό σχολείο που θα απελευθερώσει δημιουργικές και φροντίδες ευκαιρίες, αλλά και τα συναισθήματα των παιδιών μας. Είναι η δημιουργία ανθρώπων που είναι κερδοφόροι για το σύνολο, έχουν την ευαισθησία της κοινωνίας, είναι χρήσιμοι για την οικονομία. Μια εκπαίδευση που θα ενώσει τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αξία, την ανθρωπότητα κατά του ρατσισμού, των κοινωνικών διακρίσεων, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας. “

Πηγή: KYPE

Source