Η κυβέρνηση της Υεμένης αποφάσισε να ετοιμάσει ένα αρχείο για την επίθεση στο αεροδρόμιο Aden και να το υποβάλει στον ΟΗΕ

ADEN (AA) – Στη συνάντηση ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού της Υεμένης Muin Abdulmalik σχετικά με την επίθεση στο αεροδρόμιο του Aden, αποφασίστηκε να προετοιμάσει ένα περιεκτικό αρχείο σχετικά με την επίθεση και να το υποβάλει στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Ο πρωθυπουργός Αμπντουλάμ Μαλίκ πραγματοποίησε συνάντηση στο Άντεν, στην οποία παρακολούθησαν μέλη της κυβέρνησης, αξιωματούχοι ασφαλείας και πληροφοριών, τοπικοί διοικητές και εκπρόσωποι του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε η επίσημη υπηρεσία της Υεμένης SABA.

Στη συνάντηση, αποφασίστηκε να ετοιμαστεί ένα αρχείο για την παρακολούθηση της τρέχουσας έρευνας σχετικά με την επίθεση στο αεροδρόμιο Aden και να το υποβληθεί στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και τη διεθνή κοινότητα.

– “Ιρανοί εμπειρογνώμονες βοήθησαν την επίθεση στο αεροδρόμιο Aden”

Ο πρωθυπουργός Abdulmalik δήλωσε πρόσφατα ότι Ιρανοί εμπειρογνώμονες συμμετείχαν επίσης στην επίθεση στο αεροδρόμιο Aden μετά την πρώτη συνάντηση της νέας κυβέρνησης.

“Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την έκρηξη στο αεροδρόμιο Aden δείχνουν ότι οι μαχητές Χούτι ήταν πίσω από την επίθεση.” Ο Abdulmalik είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με καθοδηγημένους πυραύλους και ότι υπήρχαν στρατιωτικές πληροφορίες και πληροφορίες που οι Ιρανοί εμπειρογνώμονες βοήθησαν την επίθεση.

Ο Abdulmalik σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένα με μόνο καταγγελίες καταδίκης και θα πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά τον δράστη χωρίς να κάνουν ποινή.

– Επίθεση στο αεροδρόμιο Aden

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Aden καθώς μέλη του υπουργικού συμβουλίου της νεοσύστατης κυβέρνησης της Υεμένης έφτασαν χθες από τη Σαουδική Αραβία.

Ανακοινώθηκε ότι 26 άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης και το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) κατηγόρησαν τους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση, ενώ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Χούτι Μωάμεθ αλ Μπουχάιτι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, «Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση». χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source