Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνει την υποστήριξη σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που χρειάζονται βοήθεια κατά την υποβολή αίτησης διαμονής στην Πολωνία

  • η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επεκτείνει τη χρηματοδότησή της για την υποστήριξη της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση (IOM) της Πολωνίας για υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου με τις αιτήσεις διαμονής τους στην Πολωνία
  • Αυτό αποτελεί μέρος μιας πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 1 εκατομμυρίου £ για φιλανθρωπικά ιδρύματα και εθελοντικούς οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη για την υποστήριξη ευάλωτων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου που υποβάλλουν αίτηση διαμονής, αυξάνοντας το σύνολο σε 4 εκατομμύρια £
  • Στην Πολωνία, ο IOM παρείχε στους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλές και υποστήριξη για τη λήψη των απαιτούμενων από την πολωνική κυβέρνηση μέτρων για την εξασφάλιση της σωστής τεκμηρίωσης διαμονής
  • από τον Μάρτιο του 2020, οκτώ οργανισμοί έχουν προσεγγίσει 350.000 ευάλωτα άτομα χρησιμοποιώντας το Ταμείο Υποστήριξης Nonals του ΗΒ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επεκτείνει την υποστήριξη για ομάδες που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων συνταξιούχων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ατόμων με γλωσσικές δυσκολίες που ζουν στην Ευρώπη, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα του Ταμείου Εθνικής Υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου (UKNSF) και συμπληρώνοντάς το με επιπλέον 1 εκατομμύριο £.

Ο IOM (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) στην Πολωνία παρέχει πρακτικές συμβουλές σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και στα μέλη της οικογένειάς τους σχετικά με τις αιτήσεις διαμονής τους και παρέχει λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τις απαιτήσεις και τις διαδικασίες διαμονής.

Το UKNSF παρέχει κεφάλαια σε οκτώ οργανισμούς για την υποστήριξη υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια με τις αιτήσεις διαμονής τους.

Οι οργανισμοί αυτοί λειτουργούν σε 11 κράτη μέλη της ΕΕ και τη Νορβηγία, και από την έναρξη του ταμείου τον Μάρτιο του 2020, παρείχαν πρακτική υποστήριξη σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που χρειάζονται βοήθεια με τη διαδικασία υποβολής αίτησης / εγγραφής για διαμονή σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, μετά το τέλος του τη μεταβατική περίοδο. Αυτή η χρηματοδότηση είναι επιπλέον των 3 εκατομμυρίων λιρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών τον Μάρτιο του 2020.

Το UKNSF θα συνεχίσει να λειτουργεί στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Μάλτα και τη Νορβηγία.

Η Πρεσβευτής της Βρετανίας στην Πολωνία, Άννα Κλούνες, δήλωσε:

Ο IOM Πολωνίας παρέχει ζωτική υποστήριξη σε υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη με την αίτηση διαμονής τους στην Πολωνία. Προτρέπω επίσης όλους τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην Πολωνία να αναλάβουν δράση και να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα Συμφωνίας Αποχώρησης της Πολωνικής Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτό θα τους βοηθήσει να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους βάσει της Συμφωνίας Απόσυρσης.

Αυτή η βοήθεια βασίζεται στη συνεχιζόμενη προσέγγιση και καθοδήγηση που παρέχεται από το δίκτυο των Πρεσβειών, των Ύπατων Αρμοδιοτήτων και των Προξενείων του Ηνωμένου Βασιλείου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να επισκεφθούν τον Οδηγό Living in Poland για να ελέγξουν τι μέτρα ενδέχεται να χρειαστούν.

.Source