Η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει 580 χιλιάδες περισσότερες δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου

Έχει αναφερθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει περισσότερες από 580 χιλιάδες δόσεις εμβολίου έως το τέλος Ιουνίου.

Η εφημερίδα Alithia έγραψε ότι θα λάβουν 2.000 400 εμβόλια Jhonson & Jhonson, 6 χιλιάδες -8 χιλιάδες 400 Moderna, 75 χιλιάδες 50 AstraZeneca έως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου και 500 χιλιάδες 340 δόσεις εμβολίου Pfizer & Biontech έως το τέλος του Ιούνιος.

131 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών

Η εφημερίδα ανέφερε ότι υπήρχαν 131 ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο στη νότια Κύπρο μέχρι στιγμής. σημείωσε ότι 21 από αυτές ήταν σοβαρές παρενέργειες, άλλες ήταν ήπιες και 72 προκλήθηκαν από το Pfizer, 56 από το AstraZeneca και τρεις από το εμβόλιο Moderna.

Αναφέροντας ότι η μόλυνση έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται στη Λάρνακα, η εφημερίδα επεσήμανε ότι το υψηλότερο ποσοστό θανάτου είναι στην περιοχή της Λεμεσού.

Στις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των περιπτώσεων Covid-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο μέρα με τη μέρα.

Καραγιάννης: “Η σταθερή αύξηση των περιπτώσεων είναι πλέον ανησυχητική”

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Haravgi έγραψε ότι το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου Πέτρος Καραγιάννης επεσήμανε ότι η σταθερή αύξηση των περιπτώσεων Covid-19 έχει φτάσει σε ανησυχητικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Καραγιάννης είπε, ο τρέχων αριθμός ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας και θαλάμους είναι ο υψηλότερος αριθμός ποτέ, και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων που ξεπερνούν τις 500 υποδηλώνει ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι πλήρεις μέχρι το χείλος.

Στις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε μια δήλωση χθες και τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή και την καταπολέμηση του κοροναϊού είναι ο εμβολιασμός.

Τα σχολεία συνεχίζουν να είναι ανοιχτά

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος, από την άλλη πλευρά, έγραψε ότι παρά μια τέτοια αύξηση των περιπτώσεων, τα σχολεία εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και έχει συσταθεί επιτροπή για να καθορίσει ποια σχολεία θα είναι ανοιχτά και ποια θα στραφούν σε διαδικτυακή εκπαίδευση ανάλογα με την κατάσταση των υποθέσεων.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα, οι δοκιμές αντιγόνου θα είναι πιο συχνές για τους μαθητές και ότι όλοι οι μαθητές άνω των 6 ετών πρέπει να φορούν μάσκες και ότι οι επιθεωρήσεις θα αυξηθούν.

.Source