Η κυπριακή πρεσβεία «αδειάζει» εκδοτικό οίκο για παραποίηση ψεύτικου κράτους ως τουρκική

Η δημοσίευση ενός βιβλίου με ιστορικά διαστρεβλωμένες πληροφορίες για την Κύπρο είναι απαράδεκτη, λέει η Κυπριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα – χαρακτηρίζοντας αυτήν την έκθεση “μη ιστορική” ή “απαράδεκτη”.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε μια δήλωση, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα δηλώνει ότι η δημοσίευση ενός βιβλίου և εκπαιδευτικού παιχνιδιού από την Psychogios Publications, που περιέχει ιστορικά παραμορφωμένες πληροφορίες για την Κύπρο, είναι μια απαράδεκτη πράξη, για την οποία κάποτε ενημέρωσε τον εκδότη. φροντίζοντας να διορθωθεί.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρεται στη μελέτη «Μάθετε». Το “Κύπρος” είναι ένα νησί της Μεσογείου, το βόρειο τμήμα του οποίου ανήκει στην Τουρκία. Μετά την κατακραυγή στα κοινωνικά μέσα, οι Psychogios Publications ανακοίνωσαν ότι η εν λόγω δημοσίευση αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο του εκδότη: market.

Χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη στην Ελλάδα ως «μη ιστορική» και «απαράδεκτη», η κυπριακή πρεσβεία στην Ελλάδα δηλώνει ότι πριν από 7 μήνες έστειλε επιστολή καταγγελίας στον εκδότη, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις από τις δημοσιεύσεις ότι το λάθος θα διορθωθεί αμέσως.

“Αυτό το ζήτημα – η έκθεση απαράδεκτη για την Κύπρο ήρθε στην προσοχή μας στις 20 Ιουλίου 2020 και την επόμενη μέρα, το 2020. Στις 21 Ιουλίου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κένεσος, έγραψε επιστολή με τίτλο «Το αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής. Κατειλημμένοι, νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, παγιδευμένοι, επανεγκαταστάτες, ψεύτικο κράτος, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – η ληστεία της γης των προγόνων μας »ήταν καταστροφικές. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, λάβετε άμεσα μέτρα για να διορθώσετε αυτά τα απαράδεκτα, για να μην αναφέρουμε δυστυχισμένα, և αυτό το σοβαρό σφάλμα, το οποίο κατανοείτε ότι προκαλεί σοβαρά εθνικά προβλήματα εκθέτοντας τον εκδοτικό σας οίκο. Παρακαλώ, μόλις λάβουμε την απάντησή σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες που έχετε κάνει. “Είμαι ειλικρινά λυπημένος”, ανέφερε η δήλωση, επικαλούμενη μια επιστολή που στάλθηκε στον εκδότη.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, το Psychogios Publications, απαντώντας στην επιστολή, δήλωσε ότι «το κείμενο έχει διορθωθεί για τη νέα έκδοση, επισυνάπτοντας, στην πραγματικότητα, ένα αντίγραφο της σελίδας 17, το οποίο έλεγε:« Η Κύπρος είναι ένα νησί της Μεσογείου, Το βόρειο τμήμα βρίσκεται “Υπό τουρκική κατοχή”.

“Με βάση τα παραπάνω, η χθεσινή δήλωση του Ψυχογείου, στην οποία εξέφρασαν τη λύπη τους, αναγνώρισε την έκταση του λάθους τους, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή, προφανώς μόνο υπό το βάρος των επιδεινωμένων αντιδράσεων στο Διαδίκτυο, επτά μήνες μετά την επικοινωνία μας.” “Το παιχνίδι των βιβλίων κατεβάστηκε από τον ιστότοπό τους και βγήκε από ολόκληρη την αγορά, γεγονός που μας έδωσε μια έκπληξη”, δήλωσε η πρεσβεία.

“Εάν αυτές οι υποχρεωτικές ενέργειες του εκδοτικού οίκου δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως θα έπρεπε να είχαν γίνει τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την αρχική μας ανακοίνωση, παρά τις διαβεβαιώσεις, επιμένουμε, αναμένουμε ότι θα πραγματοποιηθούν τώρα”, καταλήγει η δήλωση. .

Πηγή: KYPE

Source