Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΑΣΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Το κίτρινο στρώμα που σχηματίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας στο MERSİN προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες που περιπλανιούνται στην παραλία. Ο Μητροπολιτικός Δήμος, ο οποίος πήρε δείγματα από τη θάλασσα, ανακοίνωσε ότι το κίτρινο στρώμα προκλήθηκε από τις γύρες της Ακακίας Κύπρου που μεταφέρθηκαν από τον άνεμο και το ρεύμα.

Ο Pelin Teymur, ο οποίος είναι ο αρχηγός του τμήματος θαλάσσιων υπηρεσιών και επιθεώρησης του Τμήματος Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Μητροπολιτικού Δήμου, ενημέρωσε τους πολίτες για τον λόγο της αλλαγής χρώματος που παρατηρήθηκε πρόσφατα στη θάλασσα. Ο Teymur δήλωσε ότι το κίτρινο στρώμα που σχηματίζεται στην επιφάνεια της θάλασσας δεν είναι ρύπανση, αλλά ένα κίτρινο στρώμα που προκαλείται από την εποχιακή μεταφορά της γύρης του δέντρου της ακακίας της Κύπρου από τον άνεμο και το ρεύμα.

Δηλώνοντας ότι το κίτρινο στρώμα στη θάλασσα Mersin παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ο Peyin Teymur είπε:

«Αυτό είναι ένα εποχιακά κίτρινο στρώμα λόγω του γεγονότος ότι η γύρη που προέρχεται από το δέντρο της ακακίας που ονομάζουμε το Acacia της Κύπρου μεταφέρεται από τον άνεμο και το ρεύμα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μια χημική ρύπανση, πλοία ή χερσαία. Λόγω των εποχιακών κύκλων, η γύρη στα δέντρα είναι σκόνη γύρης. Αν και δεν βλάπτει τους ανθρώπους, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ένας κύκλος στον οποίο ζούμε έντονα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Συνιστούμε τα άτομα με αλλεργική φύση να είναι λίγο πιο ευαίσθητα και να μην μπαίνουν στη θάλασσα σε περιοχές όπου ήταν αυτό το στρώμα εκείνη την εποχή. Εκτός από αυτό, δεν βλάπτει τα θαλάσσια πλάσματα και τα οικοσυστήματα. “

«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ»

Εξηγώντας ότι οι πολίτες είναι ευαίσθητοι στο περιβάλλον και τους προσεγγίζουν όταν βλέπουν την παραμικρή ρύπανση στη θάλασσα, ο Teymur είπε: «Οι άνθρωποι μας είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Όταν υπάρχει η παραμικρή οπτική ρύπανση, μας έρχονται από τα κέντρα πληροφοριών και τις τηλεφωνικές γραμμές του δήμου μας. Απαντούμε το συντομότερο δυνατό, πραγματοποιούμε επιτόπιες επιθεωρήσεις, φτάνουμε στους πολίτες μας και τους ενημερώνουμε “, είπε.

«ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ»

Δηλώνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, ο Teymur είπε ότι υπάρχουν περιοδικές καταστάσεις στη θάλασσα, αλλά δεν πρέπει να εκφραστούν ως ρύπανση. Ο καπετάνιος Teymur είπε, «Αυτά τα είδη περιστατικών δεν είναι η θαλάσσια ρύπανση, η ρύπανση από πλοία ή χερσαία, αλλά μια κατάσταση που προκαλείται από τη δομή του ίδιου του οικοσυστήματος. Μην φοβάστε, μην ανησυχείτε. Είμαστε τόσο μακριά όσο ένα τηλεφώνημα. Μπορούμε πάντα να παρέχουμε πληροφορίες όταν καλούν », είπε.

Source