Η Κωνσταντινούπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη χρήση κάνναβης μετά τη Βαρκελώνη και μετά τη Νέα Υόρκη στη χρήση ηρωίνης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης που λαμβάνονται από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στην Κωνσταντινούπολη, ο πιο χρησιμοποιούμενος τύπος ναρκωτικών στην πόλη είναι η κάνναβη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κωνσταντινούπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τη Βαρκελώνη στη χρήση κάνναβης και μετά τη Νέα Υόρκη στη χρήση ηρωίνης.

Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Cerrahpaşa, Ινστιτούτο Ιατροδικαστικών Επιστημών και Ακαδημαϊκοί Ιατροδικαστικής Δρ. Faruk Aşıcıoğlu, Dr. Βγήκαν τα αποτελέσματα των έργων της Selda Mercan και της Merve Kuloğlu Genç με τίτλο «Παρακολούθηση ναρκωτικών και άλλων ψυχοδραστικών ουσιών από τα λύματα». Το άρθρο με τίτλο «Διερεύνηση παράνομων ναρκωτικών που σχετίζονται με προσωρινό χρόνο, τάσεις αλκοόλ και καπνού στην Κωνσταντινούπολη: Ανάλυση λυμάτων 14 φυτών επεξεργασίας» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Water Research Magazine έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό χρήσης ναρκωτικών στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με τα αναλυθέντα λύματα. Η έρευνα καλύπτει τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

2ος στη λίστα

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Milliyet, συμπεριλήφθηκαν επίσης συγκριτικά παραδείγματα με τις πολυσύχναστες πόλεις των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου. Ο τύπος και ο ρυθμός των ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται σε μητροπόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, η Νέα Υόρκη, το Μόναχο, το Βερολίνο, η Ζυρίχη και η Σαγκάη συγκρίθηκαν με την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Κωνσταντινούπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τη Βαρκελώνη στον κατάλογο των 10 πόλεων που χρησιμοποιούν κάνναβη. Η Κωνσταντινούπολη, η οποία κατατάσσεται δεύτερη μετά τη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ όσον αφορά τη χρήση ηρωίνης, βρίσκεται πίσω από άλλες πόλεις όσον αφορά τη χρήση κοκαΐνης. Στη λίστα, η Adana είναι η τρίτη επαρχία με τη μεγαλύτερη χρήση κάνναβης μετά τη Νέα Υόρκη και την Κωνσταντινούπολη.

Αυξήθηκε κατά τη θερινή περίοδο

Στα δεδομένα της μελέτης, αναλύθηκαν οι διαφορές μεταξύ της χρήσης κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης, αμφεταμίνης, μεθαμφεταμίνης, έκστασης στην Κωνσταντινούπολη και σε χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με την έρευνα, η κάνναβη ήταν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φάρμακο στην Κωνσταντινούπολη και η αμφεταμίνη ήταν η λιγότερο κατανάλωση. Διαπιστώθηκε ότι η κάνναβη, η οποία λαμβάνεται από το φυτό κάνναβης και δημιουργεί ψυχοδραστικά αποτελέσματα, χρησιμοποιείται γενικά πιο έντονα στην ευρωπαϊκή πλευρά.

Οι περιοχές όπου η κάνναβη χρησιμοποιείται περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη είναι οι Silivri, B. Çekmece, Bdlikdüzü Çatalca, Esenyurt, Arnatuvköy, Başakşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler και Bakırköy. Από την πλευρά της Ανατολίας, η χρήση κάνναβης είναι ευρέως διαδεδομένη στα Kadıköy, Ataşehir και Üsküdar σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η χρήση κάνναβης αυξάνεται σημαντικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ευρωπαϊκή πλευρά είναι απασχολημένη

Η ηρωίνη είναι το δεύτερο περισσότερο ναρκωτικό μετά την κάνναβη. Η χρήση ηρωίνης, η οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά εθιστική και θανατηφόρα, είναι επίσης πιο έντονη στην ευρωπαϊκή πλευρά. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ηρωίνη χρησιμοποιείται κυρίως στις περιοχές Esenyurt, Arnatuvköy, Başakşehir, Avcılar και Bakırköy. Οι Beylikdüzü, Esenyurt και Arnatuvköy ξεχωρίζουν στη χρήση της ψυχοδραστικής συνθετικής ουσίας μεθαμφεταμίνης με διεγερτικές και παραισθητικές ιδιότητες. Η χρήση μεθαμφεταμίνης έχει επίσης αντιμετωπιστεί σε μεγάλο μέρος του Başakşehir και του Avcılar.

Η πλευρά της Ανατολίας ξεχωρίζει στην έκσταση που παράγεται ως δισκία ή κάψουλες με μια εικόνα ή ένα λογότυπο τυπωμένο πάνω της. Προσδιορίστηκε ότι η έκσταση χρησιμοποιήθηκε στο Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy και σε ορισμένα μέρη του Ataşehir και στο Maltepe, Sancaktepe, Çekmeköy. Λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση κοκαΐνης, η οποία έχει ναρκωτική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ξεχωρίζει ολόκληρη η ευρωπαϊκή πλευρά, ειδικά οι Beylikdüzü και Esenyurt.

Στην έρευνα, οι περιοχές που χρησιμοποιούν τα περισσότερα ναρκωτικά ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Μαριχουάνα

B.Çekmece, Avcılar, Çatalca, Bağcılar, Beylikdüzü, Bahçelievler, Esenyurt, Bakırköy, Arnatuvköy, Silivri, Başakşehir.

Ηρωίνη

Esenyurt, Avcılar, Avcılar, Arnatuvköy, Bakırköy, Başakşehir

Εκσταση

Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Çekmeköy, Sancaktepe

.Source