Η Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα του γενικού κλεισίματος – BRTK

Με τις αυξανόμενες περιπτώσεις κοροναϊών στη Νότια Κύπρο, ένα δεύτερο γενικό κλείσιμο βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη λόγω της ανεπάρκειας των νοσοκομείων και της κατάρρευσης του συστήματος υγείας.

Αναφέρθηκε ότι το Συμβούλιο Υπουργών και το Επιδημιολογικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Νότιας Κύπρου, όπου εντοπίζεται επίσης ένας μεταλλαγμένος ιός ταχύτερης εξάπλωσης, θα συναντηθεί έκτακτα αύριο για να συζητήσει τη γενική πρόταση κλεισίματος και να λάβει απόφαση, η οποία είναι η μόνη λύση, αν και είναι η τελευταία επιλογή.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στις εφημερίδες που δημοσιεύθηκαν στη Νότια Κύπρο, ένα από τα δύο σενάρια ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών, το οποίο θα συνεδριάσει έκτακτα αύριο, προβλέπει την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, και το δεύτερο, και το πιο πιθανό, είναι να εφαρμόσει ξανά ένα γενικό κλείσιμο. Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Γιοάννου θα συναντηθεί αύριο με το συμβουλευτικό συμβούλιο για να επανεξετάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και θα προτείνει τα επόμενα βήματα στο Συμβούλιο Υπουργών.

Όταν ο αριθμός των ασθενών Covid-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομεία το σαββατοκύριακο έφτασε το 195, δηλώθηκε ότι οι καρδιές ήρθαν στο στόμα και βίωσαν δύσκολες ώρες στα νοσοκομεία, ενώ η εμφάνιση του μεταλλαγμένου ιού από την Αγγλία και η ταχύτερη εξάπλωση προκάλεσε επίσης ανησυχία.

Source