Η Κύπρος επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς κατά των κορανοϊών | Το αστέρι

NICOSIA, 29 Δεκεμβρίου (Xinhua) – Οι κυπριακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ενισχύουν περαιτέρω τους περιορισμούς κατά του κοροναϊού μετά την ανακοίνωση ενός αριθμού ρεκόρ 751 νέων μολύνσεων COVID-19 μια νύχτα.

Μια δήλωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι από τις 6 μ.μ. την Τρίτη και έως τις 10 Ιανουαρίου, απαγορεύεται η παρουσία άλλων ανθρώπων σε σπίτια εκτός από εκείνα που διαμένουν μόνιμα σε αυτά, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν μπορούν να συναντηθούν έως και 10 άτομα ένα σπίτι.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μέλη της ίδιας οικογένειας δεν μπορούν να επισκεφθούν τους συγγενείς τους εάν έχουν ήδη διαφορετικές κατοικίες.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα στελεχωθούν από προσωπικό σκελετού για την αντιμετώπιση επειγουσών υποθέσεων, με την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων να εργάζονται από το σπίτι. Κάλεσε επίσης τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να παρέχουν διευκολύνσεις στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι.

Μέλη της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύουν το υπουργείο δήλωσαν ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων υποδηλώνει ότι υπήρξε χαλαρή παρακολούθηση των μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Είπαν επίσης ότι η πιθανότητα απερίσκεπτης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια εορταστικών ημερών έως το τέλος της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς στις 7 Ιανουαρίου έκανε αναπόφευκτους νέους περιορισμούς.

Οι περιορισμοί που ισχύουν ήδη περιλαμβάνουν το κλείσιμο εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και καφέ, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν έξω μέχρι τη 1 π.μ.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας υποδηλώνουν ότι πιθανώς περισσότερα από ένα στα 20 άτομα στην πολιτεία του νησιού – με πληθυσμό περίπου ενός εκατομμυρίου – μολύνονται με το COVID-19.

Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας ανέφεραν ότι εξαντλούν το ιατρικό προσωπικό για να βρουν περισσότερα κρεβάτια σε δημόσια νοσοκομεία και είναι στα πρόθυρα κινητοποίησης ιδιωτικών γιατρών.

.Source