Η Κύπρος επιβάλλει νέα όρια στις συγκεντρώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς | αρχείο, Κύπρος, γενικές ειδήσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κύπρος – Οι εορτασμοί στην Κύπρο θα είναι μια στενή οικογενειακή υπόθεση αφού οι αρχές επέβαλαν όριο σε όλες τις συγκεντρώσεις της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς που δεν θα ξεπερνούσαν τα 10 άτομα από δύο οικογένειες.

Αλλά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όλες οι άλλες συγκεντρώσεις στο σπίτι περιορίζονται μόνο σε εκείνους που κατοικούν εκεί. Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους περιορίζονται σε δύο άτομα.

Μόνο βασικό προσωπικό θα επιτρέπεται σε κυβερνητικά γραφεία, ενώ όλα τα άλλα θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Η απαγόρευση των ωρών από τις 21:00 έως τις 5 π.μ. παραμένει σε ισχύ, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν παρατείνεται έως τις 1 π.μ.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν αφού ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προειδοποίησε ότι μονάδες εντατικής θεραπείας που θεραπεύουν ασθενείς με COVID-19 βρίσκονται στα πρόθυρα να υπερβούν την ικανότητά τους λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων. Τη Δευτέρα, οι αρχές ανέφεραν 751 νέες μολύνσεις κοροναϊού από σχεδόν 13.500 δοκιμές – έναν μεγάλο αριθμό για τη χώρα περίπου 900.000 ανθρώπων.

.Source