Η Κύπρος ζήτησε εμβόλια από το Ισραήλ

“Αυτά είναι εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ”, είπε

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, η Κύπρος ζήτησε από το Ισραήλ να παράσχει εμβόλια κοραναϊού.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την πρόθεση της Κύπρου να λάβει ποσότητες εμβολίων από το Ισραήλ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι είχε ήδη επικοινωνήσει με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποστέλλοντας ένα αίτημα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κύπρου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει εντός των επόμενων ημερών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτά θα είναι εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ և απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν μια τέτοια ενέργεια σπάει με τη γενική ευρωπαϊκή γραμμή για τους εμβολιασμούς. Ταυτόχρονα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις σε επίπεδο ΕΕ, εκφράζοντας τη θέση ότι «η ΕΕ ενήργησε πολύ αργά στο επίπεδο λήψης αποφάσεων». Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Κύπρου σημείωσε ότι «αν κάτι μπορεί να χρεωθεί στην ΕΕ, είναι ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης, AstraZeneca, έχει αυξήσει πολύ βάρος».

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται

Έχουν χορηγηθεί συνολικά 6.035 εμβολιασμοί στην Κύπρο από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου, με προγραμματισμένα ραντεβού για μια δεύτερη δόση. Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, 3.960 ραντεβού εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες από σήμερα, κάτι που θα ωφελήσει τους πολίτες άνω των 80 ετών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, 60-70 χιλιάδες άτομα θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στα μέσα Απριλίου οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τις 120 χιλιάδες.

Ένα τόσο BYUR: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Ν. Αναστασιάδης. Οι καλές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας θα συμβάλουν επίσης στην επίλυση του Κυπριακού

,Source