Η Κύπρος θέλει να ενημερώσει την παράκτια εμπορική συμφωνία με την Τουρκία

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρλί, που λαμβάνει χώρα στην ΤΔΒΚ μέσω της Τουρκίας, δήλωσε ότι θα δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο σε ό, τι θέλουν να ενημερώσουν τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ της παράκτιας εμπορικής συμφωνίας με την Τουρκία και του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ερχάν Αρλί, Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η ΤΔΒΚ καλωσορίζει επίσης, “Εάν μπορέσουμε να περάσουμε από την Τουρκία σε αυτή τη συμφωνία, θα δημιουργήσει τεράστιο αντίκτυπο για την ΤΔΒΚ” είπε.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı μίλησε πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 13 Ιανουαρίου. Αναφέροντας ότι ο ρυθμός των δραστηριοτήτων εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ο υπουργός Αρίκλι σημείωσε ότι θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα με τον Τούρκο ομόλογό του Φατίχ Ντόνμεζ.

“ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ TRNC”

Η συμφωνία του υπουργού Arıklı υπογραμμίζει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο που έχει υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, “Εάν διαχειρίζεται θα μπορούσε να μας κάνει τεράστιο αντίκτυπο. Μία από τις χώρες θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μετά την Τουρκία και την Αγγλία. Η Αγγλία αντιμετώπιζε δυσκολίες στο παρελθόν, επειδή τώρα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη έχει συνάψει μια άμεση εμπορική συμφωνία με την Ένωση παραγωγής και την Τουρκία. Μεγάλη συνεισφορά όσον αφορά τις εξαγωγές είναι σίγουρη ότι θα υποβληθεί η χώρα στην οποία μπορούμε να συμπεριληφθούμε από μια μάλλον Τουρκία εμπορικών συμφωνιών. Θα πάω στην Άγκυρα σε 13 μήνες για αυτό το σκοπό. Ο Υπουργός Εμπορίου Ruhsar, ο συνομιλητής μας στην Άγκυρα Θα συναντηθούμε με τον Πεκάν και θα επεξεργαστούμε “, είπε.

“ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ”

επικοινωνήστε σχετικά με τις πληροφορίες που θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην Άγκυρα Αρίκλι, “Θα ενημερώσουμε την παράκτια εμπορική συμφωνία της inshallah. όλων των προϊόντων που παράγονται στην Κύπρο σύμφωνα με το λιμάνι Mersin σχετικά με τους όρους της Τουρκίας για τους κωδικούς τροφίμων και ελπίζουμε ότι θα εισαχθούν στα τελωνειακά εμπόδια. Πηγαίνουμε για αυτόν τον σκοπό. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια συνάντηση. Υπάρχει μια σοβαρή ανισορροπία εισαγωγών – εξαγωγών. Ενώ οι εισαγωγές μας υπερβαίνουν το ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια, οι εξαγωγές μας είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδιάζουμε να εξαλείψουμε αυτήν την εμπορική ανισορροπία. Μπορεί να μην χρειαστεί να πάρουμε τα προϊόντα μας πέρα ​​από την Çukurova. Μιλώ για μια τόσο μεγάλη αγορά. μίλησε. “Η θητεία μου με καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, τα οποία θα φέρουν το έργο για την κατάργηση του διαγωνισμού”, δήλωσε ο Arıklı “αναμφισβήτητη υποστήριξη της Τουρκίας σε όλες τις περιοχές της χώρας μας”, εξέφρασε την έκφραση.

“Η ΚΥΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΛΩΔΙΟΥ”

Ο Arıklı συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Η ηλεκτρική ενέργεια με καλώδιο είναι το πιο σημαντικό κύριο έργο μας. Είναι το πιο σημαντικό έργο της ζωής μου. Επειδή τόσο ακριβός και βρώμικος ηλεκτρισμός βλάπτει τους ανθρώπους μου. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε βρώμικη ενέργεια σε αυτήν την τιμή για αυτό, φθηνότερη, καλύτερη ποιότητα, καλύτερη». Πρέπει να παρέχουμε ενέργεια. το ηλεκτρικό καλώδιο σε απόλυτους όρους για να επωφεληθούμε επαρκώς από την ηλιακή ενέργεια, πρέπει να εισέλθουμε σε αυτήν τη χώρα. Πόση ηλιακή ενέργεια μπορούμε να επιτύχουμε μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και οι δύο μπορούν να πουλήσουν στην Τουρκία. Επειδή ορισμένες ώρες μπορούν να επωφεληθούν από την ηλιακή ενέργεια. το πρωί 9 έως το βράδυ Έως και 4, παράγετε όσο το δυνατόν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ενέργεια, πουλάτε περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε και αγοράζετε το απόγευμα. Πιστεύουμε να χαλαρώσουμε την αγορά με αυτόν τον τρόπο.

“Η ΚΙΒ-ΤΕΚ ΒΛΑΒΕΙ”

Αναφέροντας ότι η Τουρκική Αρχή Ηλεκτρισμού (KIB-TEK), η οποία καλύπτει τις περισσότερες από τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της ΤΔΒΚ, έχει χάσει 23 σεντς ανά κιλοβάτ, δήλωσε ο υπουργός Αρίκλι, “Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε αυτό”.

“ΘΕΛΩ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΜΜΕ”

Ο Arıklı σημείωσε ότι οι μελέτες των ΜΜΕ στο Ημερολόγιο, “Η υποστήριξη των ΜΜΕ στην Τουρκία θα παρέχει εδώ την ίδια υποστήριξη για να πάρει τον τρόπο, εάν παρέχεται. Ο φθηνός, μακροπρόθεσμος και χαμηλός τόκος δανεισμός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας. Η δική μας διευκόλυνση με την αδυναμία μας να το εκπληρώσουμε. Βοήθεια λάβαμε έναν συγκεκριμένο βαθμό Δεν χρειάζεται να δώσουμε το φιλί της ζωής δεν είναι καθόλου βιώσιμο. το ίδιο για την υποστήριξή του προς την Τουρκία θα απαιτήσει από τις ΜΜΕ στην παραγωγή εδώ », είπε.

.Source