“Η Κύπρος θα επηρεαστεί σοβαρά από την υπερθέρμανση του πλανήτη

Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Ντόγκους Ντέρια Στην ομιλία του προς το κοινοβούλιο κατά τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, Κορωνοϊός Τόνισε τη σχέση του θέματος με την παγκόσμια κλιματική κρίση. Εφιστώντας την προσοχή στην κλιματική κρίση και την επισιτιστική κρίση που προκάλεσε, η Ντέρια άγγιξε πώς αυτό θα επηρεάσει την Κύπρο.

Αναφέροντας ότι η Κύπρος θα επηρεαστεί σοβαρά από την υπερθέρμανση του πλανήτη, η Ντέρια είπε ότι οι περισσότερες παραλίες θα πλημμυρίσουν, το έδαφος θα αλατιστεί και η επισιτιστική κρίση θα γίνει αισθητή σοβαρά.

Ντόγκους ΝτέριαΤόνισε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη όταν μιλάμε για γεωργικές πολιτικές σήμερα.

Σημειώνοντας ότι ο μηχανισμός στήριξης βρίσκεται σε μια κατάσταση που υποστηρίζει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας και όχι μικρούς παραγωγούς, η Derya είπε ότι υποστηρίζει ότι η αύξηση της ποιότητας των τροφίμων και της παραγωγικότητας δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Η Derya επεσήμανε παραδείγματα από όλο τον κόσμο για τα συστήματα που έχουν θεσπιστεί για την ασφάλεια και τον έλεγχο των τροφίμων και σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας κώδικας για τα εγχώρια προϊόντα.

Ο αναπληρωτής CTP Derya δήλωσε ότι οι παραγωγοί δεν ήξεραν πού να υποβάλουν αίτηση για την πιστοποίηση των προϊόντων τους και είπε ότι το κράτος πρέπει να καθιερώσει τα απαραίτητα συστήματα σχετικά με αυτό.

Η Derya εξήγησε επίσης ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικασία πανδημίας, μπορούν να θεσπιστούν ορισμένοι κανονισμοί για τις εισαγωγές, εάν είναι απαραίτητο, για την προστασία των εγχώριων παραγωγών.

.Source