Η Κύπρος θα λάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων COVID-19, πρώτους εμβολιασμούς την Κυριακή

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων COVID-19 αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο και οι εμβολιασμοί πρόκειται να ξεκινήσουν την Κυριακή.

Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και η Επίτροπος της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδης θα είναι παρών κατά την άφιξη των πυροβολισμών και αναμένεται να κάνουν σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν σε ένα κέντρο φροντίδας και στο Νοσοκομείο Παραπομπής στην Αμμόχωστο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε χθες στο λογαριασμό του στο twitter ότι καθώς ετοιμαζόμαστε για τη λήψη των πρώτων εμβολίων, η ελπίδα βρίσκεται στον ορίζοντα και χτίζουμε σιγά σιγά ένα τείχος ενάντια στην πανδημία.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους μιας πολύ μακράς πορείας, ενώ ο Επίτροπος Κυριακίδης είπε ότι τα εμβόλια δεν θα μας σώσουν, αλλά οι εμβολιασμοί είναι, διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των βολών είναι ύψιστη προτεραιότητα για την ΕΕ.

Ο επικεφαλής της επιδημιολογικής μονάδας Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε ότι για να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς, πρέπει να εμβολιάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και αυτό θα συμβεί μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού. Τόνισε επίσης ότι μέχρι τότε, όλα τα μέτρα πρέπει να ισχύουν και να ακολουθούνται από το κοινό, αλλά δεν αναμένεται να είναι τόσο αυστηρά.

(CNA)

Διαβάστε περισσότερα:

Το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζει κάρτα εμβολιασμού, εκδίδει οδηγίες στο κοινό

Source