Η Κύπρος θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ψηφιακή καμπάνια στο εξωτερικό για την προώθηση του τουρισμού

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη ψηφιακή εκστρατεία μέχρι σήμερα σε μια προσπάθεια προώθησης του τουρισμού, η οποία το 2020 έπληξε έντονα την πανδημία κοραναϊού, δήλωσε ο υφυπουργός Σάββας Πέρδιος.

Ο Πέρδιος μίλησε στον Τύπο μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών που ενέκρινε το σχέδιο δράσης του Υφυπουργού για το 2021.

Όπως είπε ο Πέρδιος, το σχέδιο του Υφυπουργού βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Μάρκετινγκ και προώθηση, βελτίωση υποδομών και ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, καθώς και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ή αγροτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Κύπρου.

«Το 2021 θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ψηφιακή εκστρατεία που έγινε ποτέ στο εξωτερικό, κάτι πολύ σημαντικό καθώς όλοι θέλουμε να αποκαταστήσουμε τον τουρισμό στη χώρα μας», είπε.

Ο κυπριακός τουρισμός πήρε το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία κοραναϊού με τις αφίξεις τουριστών να μειώνονται κατά 84% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2020.

Ο Πέρδιος είπε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του υλικού που στοχεύει στην αλλαγή της τουριστικής εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο και άλλων παραγωγών, προσθέτοντας στο πλαίσιο της εκστρατείας η Κύπρος θα προβάλλει τη νέα της τουριστική μάρκα.

Τόνισε επίσης ότι, δεδομένης της πανδημίας, μια εκστρατεία για τον εγχώριο τουρισμό είναι επίσης πολύ σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού.

Στον δεύτερο πυλώνα, ο Πέρδιος είπε ότι το Υφυπουργείο θα εφαρμόσει το 2021 διάφορα προγράμματα αναβάθμισης, μεταξύ άλλων, ποδηλασίας, καταδύσεων, πολιτιστικών χώρων και παραλιών, δρόμων κρασιού, θρησκευτικών τουριστικών χώρων και θα εφαρμόσει επίσης άλλα κίνητρα για ειδικές μορφές τουρισμού, όπως κρουαζιέρες. , συνέδρια και εκδρομές για να εξοικειωθούν τα άτομα με το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Το Υπουργείο, πρόσθεσε, θα προωθήσει επίσης δέκα πινακίδες ποιότητας όπως ειδικές διαδρομές, πρωινό Κύπρου, μονοπάτια στη φύση και γεύση Κύπρου.

Επιπλέον, ο Πέρδιος είπε ότι θα κατασκευαστεί μια ψηφιακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση της τουριστικής φήμης τόσο για την Κύπρο ως προορισμό όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών. «Εάν ένας επισκέπτης στο εξωτερικό κάνει σχόλια για την Κύπρο ή μια υπηρεσία που έλαβε στην Κύπρο, θα είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε τέτοια σχόλια σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορούμε να συνεργαστούμε με τους παρόχους υπηρεσιών για να βελτιώσουμε το προϊόν μας», είπε.

Όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα, ο Πέρδιος είπε ότι, βάσει απόφασης του Συμβουλίου Υπουργών, θα υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα το 2021 που θα βελτιώσουν την παροχή αυθεντικών εμπειριών στο νησί.

Πρόσθεσε ότι η αυθεντική διαδρομή των 300 χιλιομέτρων συνδέει όλες τις κοινότητες.

Επιπλέον, ο Πέρδιος είπε ότι μέχρι τα τέλη του 2021 θα διοργανωθεί το διεθνές φεστιβάλ φαγητού του δρόμου και οι χριστουγεννιάτικες αγορές, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

(CNA)

Source