Η Κύπρος κατατάσσεται στη δεύτερη θέση για δοκιμές κοροναϊού ανά πληθυσμό-ECDC

Η Κύπρος κατέχει τη δεύτερη θέση για τις δοκιμές κοροναϊού ανά 100.000 πληθυσμούς μεταξύ των 29 μελών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Η Δανία κατατάσσεται πρώτη με 9277 δοκιμές ανά 100.000 σε 14 ημέρες ακολουθούμενη από την Κύπρο με 7181 δοκιμές ανά 100.000. Τρίτη θέση είναι το Λουξεμβούργο με 6373 δοκιμές.

Τα δεδομένα δείχνουν επίσης τον αυξημένο αριθμό δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και υπογραμμίζει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τότε που ξέσπασε η πανδημία για επιδημιολογικό έλεγχο εντός της κοινότητας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έληξε την Κυριακή, 13 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου – παρατήρησαν αυξανόμενα ποσοστά περιπτώσεων και εννέα αναφέρθηκαν αυξανόμενες εισαγωγές νοσοκομείων ή ICU ή / και πληρότητα λόγω του COVID-19.

Μεταξύ των 29 χωρών με υψηλά ποσοστά γνωστοποίησης περιπτώσεων – τουλάχιστον 60 ανά 100.000 – παρατηρήθηκαν αυξήσεις σε αυτές τις 13 χώρες: Κύπρος, Τσεχία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία ​​και Ισπανία .

Όσον αφορά το θάνατο, η Κύπρος έφτασε ακριβώς κάτω από τη Σουηδία, πολύ υψηλότερη από χώρες όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία, αλλά πολύ κάτω από την Ιταλία και τη Γερμανία.

Source