Η Κύπρος καταφέρνει να αυξηθεί κατά 10 θέσεις το 2021 World Happiness Report παρά τον Covid

Ο κοροναϊός έφερε έναν χρόνο φόβου, άγχους και κλειδώματος, αλλά η Κύπρος κατάφερε να αυξηθεί κατά 10 θέσεις στην ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας του 2021 που εκπονήθηκε από το δίκτυο λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Κύπρος κατατάχθηκε 39η πέρυσι από την 49η του 2019 στην έκθεση, η οποία κατατάσσει 149 χώρες με βάση το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά άτομο, το υγιές προσδόκιμο ζωής και τις απόψεις των κατοίκων.

Κυκλοφόρησαν στις 20 Μαρτίου για να σηματοδοτήσουν τη Διεθνή Ημέρα της Ευτυχίας του ΟΗΕ, οι έρευνες ζητούν από τους ερωτηθέντες να αναφέρουν σε κλίμακα 1-10 πόση κοινωνική υποστήριξη αισθάνονται ότι έχουν αν κάτι πάει στραβά.

Επίσης, ζητείται από τους ερωτηθέντες σχετικά με την ελευθερία τους να κάνουν τις δικές τους επιλογές ζωής, την αίσθηση του πόσο διεφθαρμένη είναι η κοινωνία τους και πόσο γενναιόδωρες είναι.

Ο ψυχίατρος με έδρα τη Λάρνακα, Κυριάκος Βερέσες, ιδρυτής της Σχολής της Ευτυχίας και της Ομάδας Φίλων της Επικουρίας Φιλοσοφίας «Ο Κήπος της Λύσης» παρουσίασε πρόσφατα λεπτομερώς την έκθεση.

Είπε στον Φιλελεύθερο σε συνέντευξή του ότι ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι η πανδημία δεν έχει συντρίψει τα πνεύματα των ανθρώπων. Και ότι οι κορυφαίες 10 χώρες το 2019 διατήρησαν αυτή τη θέση το 2020.

Αυτές είναι η Φινλανδία, η Δανία, η Ελβετία, η Ισλανδία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστρία. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Φινλανδία βγήκε στην κορυφή.

Source