Η Κύπρος μέσω του βρετανικού φακού

Ο Ph Ames Phillips προσπαθεί να συλλάβει την παγκόσμια εικόνα του νησιού μέσω των τεσσάρων στοιχείων της φύσης.

“Είναι αδύνατο να πούμε όλη την ιστορία για οτιδήποτε. Είναι πάντα προαιρετικό. Και είναι πάντα δύσκολο “

Από τότε που το Ph Ames Phillips κυκλοφορεί την τελευταία του ΚΥΠΡΟ. ΣΥΜΠΙΕΖΩ. ΧΩΡΕΣ: Φωτιά, γη, αέρας, νερό (ΚΥΠΡΟΣ: Ταινίες ντοκιμαντέρ, West West – το έργο του ως θεατρικός συγγραφέας, καθώς και το ταξίδι που τον οδήγησε να γίνει βραβευμένος συγγραφέας: σκηνοθέτης.

Γλύπτης Νίκος Κουρούσης

“Όλα είναι ιστορία. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό οτιδήποτε δημιουργικού. Παρουσίαση, παρουσίαση, φωτογραφία, σειρά φωτογραφιών », λέει ο ταλαντούχος δημιουργός. “Οι δεξιότητες είναι διαφορετικές, αλλά το κίνητρο είναι το ίδιο. Εάν γράφετε ένα έργο, η ιστορία μπορεί να ζυμωθεί για πολλούς μήνες. Στο δρόμο; Για να τραβήξετε μια φωτογραφία, πρέπει να την δείτε οπτικά: αμέσως. Κάθε μεμονωμένο εργαλείο τέχνης θα είναι διαφορετικό, αλλά πάντα θα προσπαθείτε να απαντήσετε σε ένα απλό πράγμα. «Τι είναι μπροστά μου; Γιατί είναι δυνατό;» λέει ο Φίλιπς.

Σάββας Λιάσης – οι άνθρωποι που παγιδεύτηκαν από τον Ριζοκάρπασο, αλλά και το σύμβολο της Κυπριακής τραγωδίας.

Για τους ξένους, ο James Ames Phillips είναι Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και φωτογράφος. Απόφοιτος του St Catherine College της Οξφόρδης, το πρώτο του έργο, The Rubenstein Kiss, κέρδισε το βραβείο John von Whiting (2006) και το βραβείο TMA για την καλύτερη απόδοση. Εργάστηκε επίσης ως σκηνοθέτης και έλαβε το Εθνικό Βραβείο Τέχνης για την πρώτη του επαγγελματική παραγωγή. Για το “Watch Ulster Sons March to Somme” του Frank McGuinness στο Places του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων επαίνων, το τεσσάρων επικών του έργων, Fl Fl, ήταν το επίκεντρο της Βρετανικής Πρωτεύουσας Πολιτισμού το 2017. Το Ian Flood ψηφίστηκε από τους αναγνώστες εφημερίδων Guardian ως μία από τις 10 κορυφαίες εκπομπές στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ο Hull’17 κέρδισε το The Stage Producer of the Year και το BBC 2 δράμα RTS Award.

Daphne Nicola Ktori, παγιδευμένη στο Carp.

Η Κύπρος είναι παντρεμένη με την Κύπρο ηθοποιό Δάφνη Αλέξανδρος, η Κύπρος είναι ένα οικείο μέρος για τη Φίλιπς, η οποία έχει εμπνευστεί από το έργο της δύο ή τρεις φορές. Έγραψε ένα έργο για Κύπριους πρόσφυγες, το οποίο ανεβάστηκε στα Trafalgar Studios το 2013, και την ίδια χρονιά δημοσίευσε το τελευταίο του βιβλίο φωτογραφιών-ντοκιμαντέρ για την Κύπρο, The Last Dividing Line. Σύμφωνα με τον Phillips, η δεύτερη προσπάθειά του ήταν η ΚΥΠΡΟΣ. ΤΥΠΟΙ Η φωτιά, η γη, ο αέρας, το νερό έχουν μια άλλη διάσταση.

Λευκωσία

“Η τελευταία διαχωριστική γραμμή ήταν ένα έργο που μου άρεσε, αλλά με πολύ στενότερες παραμέτρους από την Κύπρο. Στην πραγματικότητα, η τελευταία διαχωριστική γραμμή είναι η ζωή στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής του ΟΗΕ. Έχει μια πολύ μοναδική εμφάνιση και αίσθηση. Όλα γυρίστηκαν σε παλιές κάμερες με φιλμ, φακούς 35 mm για να δώσουν μια αίσθηση χώρου που πραγματικά ξεχώριζε στο χρόνο. “Στην πραγματικότητα, ήταν μια κάπως βελτιωμένη, πολιτικοποιημένη φωτογραφία δρόμου”, εξηγεί. “Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, εξαφανίζομαι στους δρόμους με περισσότερες από μία κάμερες κάθε μέρα, αναζητώντας την ιστορία αυτού του τόπου. «Μερικές φορές είναι ωραίο να έχουμε καθαριότητα στην πράξη», είπε.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ:

«Την πρώτη μέρα του κυνηγιού, βγήκα την αυγή για να φωτογραφίσω τη συγκομιδή σταφυλιών κοντά στον Κατίκα. Πέρασα χρόνο στην Καρπασία, όπου συνάντησα και φωτογράφισα παγιδευμένα μέλη κοινότητας “Πέρασα χρόνο με τους ειρηνευτές του ΟΗΕ φωτογραφίζοντας τις οικογένειες των αγνοουμένων, τις κηδείες των αγνοουμένων που αναγνωρίστηκαν πρόσφατα … Ήταν προνόμιο και εκπαίδευση για μένα να γνωρίσω τόσους υπέροχους ανθρώπους σε αυτό το όμορφο νησί”, δήλωσε ο Φίλιπς.

Σύμβολα κατοχής παντού στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Γενικά, το βιβλίο είναι η «παγκόσμια εικόνα» της Κύπρου μέσω τεσσάρων στοιχείων. Φωτιά, γη, αέρα-νερό – η διαίρεση είναι σκόπιμη. “Είναι αδύνατο να πούμε όλη την ιστορία για οτιδήποτε. Είναι πάντα προαιρετικό. «Και είναι πάντα δύσκολο να ξέρεις πότε να σταματήσεις», λέει ο Φίλιπς. «Δούλευα στο μικρό μου έργο για τέσσερα χρόνια όταν ήμουν στην Κύπρο, αλλά προσπαθούσα να το περιορίσω. Υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες που θα ήθελα να φωτογραφίσω և և Θα ήθελα να προσπαθήσω να διηγηθώ την ιστορία μου μέσω της φωτογραφικής μου έκθεσης με ιμπρεσιονιστικό τρόπο, κάτι που θα μπορούσε να βρει αυτό που βρήκα στο νησί.

Κάλυμμα:

Αυτό είναι κάτι που το καθιστά μοναδικό. Οι ενότητες που με καθοδηγούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο βοήθησαν. Φωτιά για την κληρονομιά του παρελθόντος που εξακολουθεί να υπάρχει στο κατεχόμενο νησί πριν γεννηθώ. Μια χώρα για να συνδεθείτε με τα πάντα στη γη εδώ. Ο αέρας για το πνεύμα των πολλών ανθρώπων που έχω γνωρίσει, τόσο στη θρησκεία όσο και στην άγρια ​​φύση. Και το νερό του νησιού ως νησί, ως μέρος που συνδέεται με τη θάλασσα και τον κόσμο, μια χώρα με τόσο σημαντική διασπορά “, πρόσθεσε.

Ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεντέλι և Στέλιος Καφκαρίδης.

Παραδέχεται ότι η φωτογραφία ντοκιμαντέρ είναι απλώς ένας άλλος τύπος ιστορίας για αυτόν – μια δικαιολογία για να ανακαλύψει τη γνώση, να μοιραστεί և “Ήμουν τόσο παθιασμένος με μερικές από τις ιστορίες που έμαθα ότι ήθελα να δω αν ήταν δυνατόν να δοθεί μια ποιητική αίσθηση θέσης σε ένα τέτοιο βιβλίο”, λέει.

Ποταμός Λιοπέτρι

Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο βιβλίο, το οποίο κυριαρχείται από το οπτικό στοιχείο – πολύ λίγο κείμενο, το οποίο επιτρέπει περαιτέρω συλλογισμούς, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το βιβλίο αποκαλύπτει την Κύπρο μέσω του φακού ενός αλλοδαπού, σε αντίθεση με το τοπικό. «Ελπίζω να είναι μια δύναμη», σχολιάζει ο Φίλιπς. «Μερικές φορές βοηθάει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Πολλά άλμπουμ φωτογραφιών που μου έδειξαν άνθρωποι στην Κύπρο ήταν συχνά γεμάτα πολύχρωμα χρώματα και όμορφα ηλιοβασιλέματα. Δημοσίευση νησιών για τουρίστες. “Φαινόταν να υπάρχει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον εδώ.”

Καταλήφθηκε στο δρόμο προς την Καρπασία

Και ίσως αυτό το εξωγήινο μάτι έδωσε στον Φίλιπς την ελευθερία να σχεδιάζει εικόνες με πολλά νοήματα και συναισθήματα. Ελπίζω ότι μερικές εικόνες αναδεικνύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα ορισμένων ανθρώπων. Ήταν σίγουρα πολύ συγκινητικό, ήταν μεγάλο προνόμιο να συναντήσω μερικούς από τους ανθρώπους που γνώρισα κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, για να μάθουν για τη ζωή τους. Η επιλογή φωτογραφιών ήταν δύσκολη. Ορισμένα αγαπημένα δεν περιλαμβάνονται. Από τις χιλιάδες που έχω τραβήξει, περιλαμβάνονται μόνο περίπου εκατόν πενήντα. Απλώς προσπαθείτε να πείτε μια ιστορία. “

Ο Eli Trifonos περιμένει τον γιο του Mario Trifonos, έναν στρατιώτη 256 TP.

Όσον αφορά την κορυφή της καριέρας του, ο Phillips καταλήγει: “Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που έκανα, μου άρεσε, ήμουν τυχερός. Νομίζω ότι είναι διασκεδαστικό να κάνεις μια παράσταση στο West End, να κάνεις τέτοια πράγματα. Αλλά η απόλυτη ευχαρίστηση για μένα είναι εκείνοι που έχουν δημιουργήσει μια δημιουργική οικογένεια με κοινούς στόχους. Η πρώτη μου εταιρεία παραγωγής, Rubenstein Kiss, City Stories (παράσταση που έληξε στη Νέα Υόρκη) ή Hidden in the Sand, η συνεχιζόμενη δουλειά μου με την εταιρεία Slung Low Theatre. Επειδή το δράμα είναι μια κοινοτική διαδικασία που επαναλαμβάνετε. Εισαγωγή և Μικρή οικογένεια. Υπάρχει όμως κίνδυνος στη νοσταλγία. Γι ‘αυτό ελπίζω ότι η κορυφή της καριέρας μου θα είναι η επόμενη. “

Επισκοπή της Ρωσικής Εκκλησίας. Στις εικόνες είναι ο Μητροπολίτης του Ησαΐα մեծ ο μεγάλος ευεργέτης της εκκλησίας Viatislav ara Fast.

ΚΥΠΡΟΣ. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, Fire, Earth, Air, Water (Alpha Creative Edition, Nicosia) διατίθεται ως ηλεκτρονικό βιβλίο στο Amazon Kindle և σε έντυπη μορφή στο Κέντρο Βιβλίων Solonion στο Λος Άντζελες և στο Βιβλιοπωλείο Kiriakou στη Λεμεσό (μπροστά από το δικαστήριο).

Κύρια φωτογραφία: καλλιτέχνης, Ph Ames Phillips

Φιλελεύθερος, 27.12.2020.

Source