Η Κύπρος μπαίνει σε νέο κλείδωμα

Η Κύπρος μπαίνει σε νέο κλείδωμα

Η Κύπρος εισήγαγε ένα νέο κλείδωμα για την καταπολέμηση της νέας παραλλαγής Covid.

Τα άτομα επιτρέπεται να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως η αγορά ειδών παντοπωλείου ή φαρμάκων και η άσκηση.

Η τρέχουσα απαγόρευση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 17:00 παραμένει σε ισχύ.

Επιπλέον, κομμωτές, σαλόνια ομορφιάς, πολυκαταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια και παιδικές χαρές θα είναι επίσης κλειστά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Τα σχολεία (εκτός από τα νηπιαγωγεία, τα προσχολικά σχολεία ή εκείνα που εξυπηρετούν μαθητές με ειδικές ανάγκες) θα κλείσουν και θα επαναφερθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Ιωάννου είπε ότι μονάδες εντατικής θεραπείας που θεραπεύουν ασθενείς με COVID-19 έχουν φτάσει στα όριά τους και απαιτούνται αυστηρότεροι περιορισμοί για να αποφευχθεί «οι άνθρωποι να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή δεν έχουμε διαθέσιμα κρεβάτια».

Οι εκκλησίες θα επιτρέπεται να διατηρούν υπηρεσίες χωρίς λατρευτές και μόνο οι ομάδες ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας θα επιτρέπεται να συνεχίζουν να παίζουν.

Οι μολύνσεις έχουν πολλαπλασιαστεί πολύ πιο γρήγορα στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες σε σύγκριση με τις αρχές του έτους, λόγω της νέας παραλλαγής κοροναϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Ιωάννου.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εάν οι αποστολές εμβολίων παραμείνουν αμετάβλητες, 60.000-70.000 θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Μαΐου.

Από την έναρξη της πανδημίας, υπήρξαν 27.011 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, με 147 θανάτους.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης εμβολιάστηκε

Στις 28 Δεκεμβρίου, ο Αναστασιάδης έλαβε το εμβόλιο COVID-19, το οποίο περιέγραψε ως «δώρο ζωής».

Ο Αναστασιάδης ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία COVID-19.

«Το 2021 πρέπει να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας ζωής ή ενός νέου δρόμου προς την πραγματική ζωή, όπως είχαμε ζήσει για τόσα χρόνια», υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Ετικέτες:
Anastasiadis, coronavirus, Covid, covid-19, covid-19 εμβόλιο, COVID19, Κύπρος, Δρ. Αναστάσιος Τσίφτσης, Δρ Χρήστος Κυπρί, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ελλάδα ειδήσεις, ελληνικά νέα, ελληνικά νέα σήμερα, Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, Λεμεσός, Νίκος Αναστασιάδης , βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, Νίκος Αναστασιάδης, Παναγία Φροντίδα, πανδημία, Pfizer / BioNTech, Υπουργείο Υγείας Κύπρου, Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Source