Η Κύπρος μπαίνει στο κλείσιμο τριών εβδομάδων κοραναϊού – Xinhua

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 10 Ιανουαρίου (Xinhua) – Η Κύπρος μπήκε σε κλείδωμα τριών εβδομάδων την Κυριακή στην τελευταία προσπάθειά της για τον περιορισμό της πανδημίας ιού κοροναϊού.

Σύμφωνα με το κλείδωμα, οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, τα καταστήματα λιανικής και τα εστιατόρια θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας Λευκωσίας και άλλων πόλεων, που συνήθως χτυπούν ζωή, ερημώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, και οι αυτοκινητόδρομοι ήταν άδειοι από αυτοκίνητα.

Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους για να ελέγξουν τα γραπτά ή SMS περάσματα των ανθρώπων, με τα οποία τους επιτρέπεται να βγαίνουν για μικρό χρονικό διάστημα δύο φορές την ημέρα για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως φαγητό ή για σωματική άσκηση.

Είναι η δεύτερη φορά που τέθηκαν σε ισχύ παρόμοια μέτρα, ενώ το προηγούμενο ήταν από τα μέσα Μαρτίου έως την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου του περασμένου έτους.

Το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορανοϊού χτυπήθηκε αποτελεσματικά στη χώρα. Ωστόσο, ένα δεύτερο και πιο επιθετικό ξεκίνησε μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων σε διεθνείς πτήσεις στις αρχές Ιουλίου.

Το κλείδωμα ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Σημείωσε ότι ένα κύμα λοιμώξεων και αυξημένων εισαγωγών στο νοσοκομείο έφερε το σύστημα δημόσιας υγείας στα πρόθυρα της ικανότητάς του να φροντίζει ασθενείς με COVID-19.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας δήλωσαν ότι προετοιμάζουν δύο νοσοκομεία στις πόλεις Λάρνακα και Πάφο για να δεχτούν ασθενείς με κοροναϊό μετά την ανάληψη σχεδόν όλων των κλινών σε ειδικά νοσοκομεία COVID-19.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το Σάββατο έξι ακόμη θανάτους από κοροναϊούς, οι οποίοι έφθασαν τον αριθμό των θανάτων σε 147. Η χώρα με πληθυσμό κάτω του ενός εκατομμυρίου έχει καταγράψει συνολικά 27.071 περιπτώσεις COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Enditem

Source