Η Κύπρος «πνίγεται» στη σκόνη. Επίπεδα σε κάθε πολιτεία

Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρούνται σήμερα, το 2021. Στις 19 Απριλίου, στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις των επίγειων σταθμών του δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Επειδή η σκόνη περιέχει μικρές ποσότητες εισπνεόμενων σωματιδίων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του ανθρώπου, η κοινωνία, ιδίως ο ευάλωτος πληθυσμός (παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι), καλείται να αποφύγει να μετακινηθεί έξω μέχρι να τελειώσει το φαινόμενο.

Οι εργοδότες πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά και τεχνικά) αφού αξιολογήσουν τους κινδύνους για τους υπαλλήλους τους σε ανοιχτούς χώρους και σε αυτούς τους χώρους εργασίας, συνιστάται στους εργαζομένους να χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Η τελευταία ώρα συλλογής σκόνης για πληροφορίες μετρήθηκε στις 8 π.μ. Στις 00 ήταν στους ακόλουθους τομείς:

Λευκωσία: 110 μg / m3:

Λεμεσός: 88 μg / m3:

Λάρνακα: 85 μg / m3:

Πάφος: 89 μg / m3:

Η όχθη της λίμνης – 49 μg / m3:

Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου: 48 μg / m:3:

Σημειώστε ότι “σκόνη” σημαίνει σωματίδια που εισπνέονται στην ατμόσφαιρα με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρά.10:) Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή և δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 μg / m3: (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των μετρήσεων αέρα և Συνεχείς, άμεσες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.airquality.gov.cy ում Κυπριακή εφαρμογή ποιότητας αέρα, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο.

Source