«Η Κύπρος πρέπει να προωθήσει τους εξαγωγείς της» – Διευθύνων Σύμβουλος της SignalGenerix

«Η Κύπρος αλλάζει και κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, με αυξανόμενη αναγνώριση του ρόλου της τεχνολογίας στην οικονομία μας. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην υπάρχει επαρκής υποστήριξη για εξαγωγείς όπως η εταιρεία μου, και αυτό μας κάνει λιγότερο ανταγωνιστικούς », σχολιάζει ο Τάσος Κουνούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών SignalGenerix με έδρα τη Λεμεσό, σε συνέντευξή του στο Cyprus Mail.

Tasos Kounoudes
CEO Tasos Kounoudes

«Είναι υπέροχο που υποστηρίζουμε τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Γιατί όμως να μην υποστηρίζετε και τις εταιρείες που φέρνουν τα χρήματα; Μέσα από την κρίση, δεν χρειάστηκε να εξαρτηθούμε από την κυβερνητική υποστήριξη. “

Η εταιρεία Kounoudes εξάγει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, και συνέχισε να κερδίζει και να αυξάνεται μέσω της πανδημίας. Αυτό συμβαίνει επειδή η 15χρονη εταιρεία έχει αναπτύξει την εμπειρία για να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, όπως η Bosch και η Siemens.

Εξειδικευμένη στην επεξεργασία ψηφιακού σήματος, μια ευρεία περιοχή επικοινωνιών υπολογιστών που εκτελείται από επεξεργασία ήχου και ομιλίας, επεξεργασία σόναρ, ραντάρ και άλλων αισθητήρων, εκτίμηση φασματικής πυκνότητας, επεξεργασία στατιστικών σημάτων, ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, συμπίεση δεδομένων, κωδικοποίηση βίντεο, κωδικοποίηση ήχου, συμπίεση εικόνας και πολλά άλλα.

Στην πραγματικότητα, ρωτήσαμε τον Κουνούδη τι τον έκανε να επιλέξει την Κύπρο και να μείνει εδώ;

«Προσλαμβάνουμε ταλαντούχους μηχανικούς και επιστήμονες εδώ – έχουμε τώρα 18 υπαλλήλους – επτά με διδακτορικά στην ηλεκτρονική – και ψάχνουμε περισσότερα. Παρά το Covid-19, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, επιτυγχάνοντας 30% αύξηση του αριθμού επιστημονικού προσωπικού το 2020 », επιμένει ο Κουνούδης. «Βρίσκουμε ότι οι μηχανικοί που αποφοιτούν από πανεπιστήμια εδώ παρέχουν το ταλέντο που χρειαζόμαστε. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από υψηλού επιπέδου μηχανικούς και επιστήμονες.

Η εταιρεία διαθέτει σημαντική πελατειακή βάση και είναι γνωστή για την τεχνογνωσία της. «Και έχουμε επίσης μια πολύ υγιή οικονομική θέση», προσθέτει.

Αυτή είναι η τεχνογνωσία της SignalGenerix, ότι συμμετέχουν στο έργο της ΕΕ για πολλά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός ευρωπαϊκού drone (Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα).

«Είμαστε σε υλικό και λογισμικό και αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας προσαρμοσμένες λύσεις. Έχουμε τα δικά μας σχέδια. Έχουμε τα δικά μας εμπορικά σήματα και ένα χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Δημιουργούμε υλικό και το συνοδευτικό υλικολογισμικό για ολοκληρωμένες λύσεις. Γι ‘αυτό επενδύουμε πολλά στην εξασφάλιση των αποτελεσμάτων Ε & Α, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος. “

Ο Κουνούδης σημειώνει ότι η εταιρεία λειτουργεί εκτενώς στην ασφάλεια και την άμυνα. «Έχουμε πολλαπλές εκπτώσεις, έχουμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτούς τους τομείς και έχουμε συνεργαστεί για χρόνια με αμυντικές εταιρείες. Εννοώ, χτίζουμε ηλεκτρονικά, δεν χτίζουμε τίποτα για να σκοτώσουμε, αλλά χτίζουμε, για παράδειγμα, ένα ραδιόφωνο που καθορίζεται από λογισμικό, ας πούμε αυτό το καλό πράγμα. “

Ο Κουνούδης είναι υπερήφανος που λέει ότι ορισμένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έχουν ιδρύσει γραφεία στην Κύπρο λόγω της ευκαιρίας να συνεργαστούν στενά με το SignalGenetix.

«Βοηθάμε να χτίσουμε το τεχνολογικό οικολογικό σύστημα εδώ και αναπτύσσεται γρήγορα. Έχει βοηθήσει πολύ το ότι η κυβέρνηση έχει τώρα ένα υπουργείο έρευνας και τεχνολογίας που οδηγεί την αλλαγή. Αυτό είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια. “

Για τους Κουνούδες, αυτό που είναι σημαντικό για τις εταιρείες της Κύπρου είναι η ικανότητα να εργάζονται στις μεγάλες αγορές, εκτός του νησιού. «Πρέπει να βγεις έξω και να αποδείξεις ότι μπορείς να παραδώσεις στα υψηλότερα επίπεδα. έτσι πρέπει να εξελίσσεται η τεχνολογία Κύπρου », καταλήγει.

Source