Η Κύπρος στον χάρτη εμβολίων – Βίντεο από τους πρώτους εμβολιασμούς

Αφού έλαβε χθες τα εμβόλια, η Κύπρος, μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ, βρίσκεται στον χάρτη εμβολιασμού καθώς ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του COVID-19.

Τα πρώτα εμβόλια θα δοθούν στους κατοίκους της Λευκωσίας στις 9:00 π.μ. και στους γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Υγείας στις 11:00 π.μ. Ο Χρήστος Κίπρι, επικεφαλής ιατρός στο Νοσοκομείο Παραπομπής Covid-19, θα είναι ο πρώτος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που θα εμβολιαστεί.

Παρακολουθήστε το βίντεο των Κυπριακών ΜΜΕ από τους εμβολιασμούς στεγών “Παναγία”.

Ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούσαν.

Το εμβόλιο, τόνισε ο κ. Το Ιωάννου είναι σήμερα ο πιο αποτελεσματικός εξοπλισμός για την καταπολέμηση της επιδημίας, κάνοντας κάποτε κάλεσμα στον κόσμο να ανταποκριθεί.

Με τη σειρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μικέλης, Επικεφαλής της Pfizer Κύπρου-Μάλτας, δήλωσε ότι η διακρατική συνεργασία μεταξύ των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών της ΕΕ στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για να επιστρέψει στην ομαλότητα στον αγώνα κατά της επιδημίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα εμβολιαστεί την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Έλαβαν το εμβόλιο “Σήμερα είναι σταθμός” για τον Ιωάννου Κυριακίδου

Για το εμβόλιο Karagiannis. Η έγκριση έχει αναβληθεί. Έχουμε προειδοποιήσει τους ασθενείς

Source