Η Κύπρος στο πιο κρίσιμο σημείο καμπής τους τελευταίους 10 μήνες (VIDEO)

Από τη Νάσια Ιωάννου

Υπάρχει μια επιδημία στο νησί στο πιο κρίσιμο σημείο καμπής τους τελευταίους 10 μήνες. Ο κατάλογος των θανάτων που οφείλονται στον ιό μεγαλώνει κάθε μέρα, οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παραμένουν σε υψηλά τριψήφια νούμερα, όταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται υπό τη μεγαλύτερη πίεση.

Η κατάσταση είναι οριακή

Οι θάλαμοι θεραπείας με κοροναϊούς είναι γεμάτοι. καθώς ο αριθμός των ασθενών ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους ασθενείς. Η Υπηρεσία Δημόσιας Διοίκησης έχει ενεργοποιήσει μέρος ενός ειδικού προγράμματος που έχει προετοιμάσει, του οποίου ο αριθμός των κρεβατιών υπερβαίνει σήμερα τα 200. Το νοσοκομείο καταλόγου χωρών είναι 100% γεμάτο λόγω της απότομης αύξησης των εισαγωγών.

Όλα αυτά ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας θεραπεύουν τους περισσότερους ασθενείς մասնավորապես, ιδίως, 30. Δύο φορές περισσότεροι ασθενείς εισήχθησαν στο IOM κατά το πρώτο στάδιο της επιδημίας.

Ο κατάλογος των νεκρών αυξάνεται

Η έκθεση των 17 νεκρών (διάτρητων) αναφορών της εβδομάδας, καθώς για μέρες το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τους θανάτους που οφείλονται στην ασθένεια κάθε μέρα. Μεταξύ των θυμάτων αυτήν την εβδομάδα είναι άτομα από γηροκομεία. Η μεγαλύτερη πληγή του δεύτερου πιο επιθετικού κύματος.

Σε “κόκκινες” περιπτώσεις

Τα επιβεβαιωμένα συμβάντα είναι επίσης συνεπή με τους υψηλούς τριψήφιους αριθμούς.

Μόνο τις τελευταίες έξι ημέρες, έχουν αναφερθεί 3.788 περιπτώσεις. Εβδομήντα από αυτούς ζουν ή εργάζονται σε γηροκομεία. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Σε 24 ώρες, καταγράφηκαν 907 περιστατικά, περίπου τον ίδιο αριθμό με την πρώτη φάση της επιδημίας.

Το Υπουργείο Υγείας πρόσθεσε ένα ισχυρό εργαλείο στον γρήγορο … σεισμό δοκιμών. Με κάθετα αυξημένες εργαστηριακές δοκιμές.

Πλησιάζει ένα πλήρες σενάριο

Έχοντας αυτό υπόψη, οι επιδημιολόγοι προτρέπουν την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα. Την Πέμπτη, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει απροσδόκητα για να αποφασίσει για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, ορατά με τη δυνατότητα πλήρους αποκλεισμού. Ένα γεγονός που ξεκίνησε το ένα μετά το άλλο με φόβο για ένα τρίτο δυνατό κύμα την επόμενη περίοδο.

Source