Η λίστα με το Coinbase σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα στην πορεία του crypto προς το mainstream

Η Coinbase Global Inc, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, θα εισαχθεί στο Nasdaq την Τετάρτη, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στο ταξίδι των εικονικών νομισμάτων από την εξειδικευμένη τεχνολογία στο mainstream asset.

Η λίστα είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία κρυπτογράφησης, με την εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο να λέει τον περασμένο μήνα ότι οι συναλλαγές στην ιδιωτική αγορά είχαν εκτιμήσει την εταιρεία σε περίπου 68 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, έναντι 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Σεπτέμβριο.

Αντιπροσωπεύει την τελευταία σημαντική ανακάλυψη για την αποδοχή κρυπτονομισμάτων, μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που μόλις πριν από λίγα χρόνια είχε αποφύγει το mainstream χρηματοδότηση, σύμφωνα με συνεντεύξεις με επενδυτές, αναλυτές και στελέχη.

«Η καταχώριση είναι σημαντική στο ότι σηματοδοτεί την ανάπτυξη της βιομηχανίας και την αποδοχή της σε κυρίαρχη επιχείρηση», δήλωσε ο William Cong, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο SC Johnson College of Business του Πανεπιστημίου Cornell.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο cryptocurrency, σημείωσε ρεκόρ άνω των 63.000 $ την Τρίτη Έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, καθώς οι μεγάλοι επενδυτές, οι τράπεζες από τη Goldman Sachs έως τη Morgan Stanley και οι εταιρείες επωνυμίας οικιακής χρήσης, όπως η Tesla Inc, είναι θερμές στο αναδυόμενο περιουσιακό στοιχείο.

Η άμεση εισαγωγή της Coinbase – που σημαίνει ότι δεν έχει πουλήσει μετοχές πριν από το ντεμπούτο της στην αγορά – είναι πιθανό να επιταχύνει τη διαδικασία αυτή, ανέφεραν εκείνες που πήραν συνέντευξη από το Reuters, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των επενδυτών.

“Αυτό είναι ένα πολύ θετικό πράγμα για το bitcoin από μόνο του, καθώς αποδεικνύει τη γέφυρα που έχει χτιστεί από μια εσωτερική αρένα αριστερά του πεδίου, γεμάτη καουμπόη, έως την κύρια χρηματοδότηση”, δήλωσε ο Charles Hayter της εταιρείας δεδομένων CryptoCompare.

Ωστόσο, ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές εξέφρασαν προσοχή για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον Coinbase και τον κλάδο της κρυπτογράφησης.

Ο Ελβετός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, Unigestion, δήλωσε ότι ήταν επιφυλακτικός για τη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και, ως εκ τούτου, δεν θα αγοράζει μετοχές Coinbase.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη φρενίτιδα και ενθουσιασμός σε όλα όσα μοιάζουν με κρυπτογράφηση», δήλωσε ο Olivier Marciot, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Unigestion, ο οποίος επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία αξίας 22,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και το λιανικό εμπόριο θα είναι πιθανότατα τα πρώτα πουλιά σε αυτά τα νέα αποθέματα – πιθανότατα να τα αγοράσουν αρκετά – που δεν πρέπει να είναι μια σαφής ένδειξη για το πώς θα είναι μακροπρόθεσμα.”

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ BITCOIN;

Άλλοι ειδικοί ανέφεραν ότι οι κίνδυνοι περιελάμβαναν την έκθεση της Coinbase σε ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο που εξακολουθεί να υπόκειται σε ανομοιογενείς ρυθμίσεις.

Ιδρύθηκε το 2012, η ​​Coinbase διαθέτει 56 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και εκτιμάται ότι περιουσιακά στοιχεία 223 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα της, αντιπροσωπεύουν το 11,3 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τις κανονιστικές καταχωρίσεις.

Τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας υπογραμμίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα έσοδα αυξήθηκαν σε κλειδαριά με το ράλι στους όγκους και τις τιμές συναλλαγών bitcoin.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς το bitcoin υπερδιπλασιάστηκε στην τιμή, η Coinbase υπολόγισε έσοδα άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα καθαρά έσοδα από 730 εκατομμύρια έως 800 εκατομμύρια δολάρια, έναντι εσόδων 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το 2020.

«Η συσχέτιση με το bitcoin θα είναι πολύ υψηλή μετά τη σταθεροποίηση των αποθεμάτων μετά την εισαγωγή», δήλωσε ο Larry Cermak, διευθυντής έρευνας στον ιστότοπο crypto The Block.

«Όταν η τιμή του bitcoin μειωθεί, είναι αναπόφευκτο ότι τα έσοδα της Coinbase και η εγγενή τιμή του αποθέματος θα μειωθούν επίσης».

Οι κανονιστικοί κίνδυνοι κυριαρχούν επίσης, ανέφεραν άλλοι, καθώς η Coinbase αυξάνει τον αριθμό των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ανταλλάσσουν οι χρήστες στην πλατφόρμα της.

Η Coinbase πέρυσι ανέστειλε τις συναλλαγές σε μεγάλο ψηφιακό νόμισμα XRP αφού οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές χρεώνουν τη συνδεδεμένη εταιρεία blockchain, Ripple, με προσφορά αξιών 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ripple αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Δεδομένης της επέκτασης των περιουσιακών στοιχείων που καλύπτει η Coinbase, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να τεθούν υπό αμφισβήτηση και άλλες λίστες», δήλωσε ο Colin Platt, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Unifty.

Το Coinbase αρνήθηκε να σχολιάσει.

Source