Η λακωνική απάντηση της κυβέρνησης στην «πρόοδο» … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Κυβέρνηση απαντά εν συντομία στις νέες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό. Ο Άνδρος Κυπριανού εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη μεταχείριση του Τούρκου ανυπακοής του Προέδρου Αναστασιάδη.

Δεν θα υποχωρήσουμε από την τακτική που επέλεξε ο ΑΚΕΛ General ο Γενικός Γραμματέας του για να καταστήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά υπόλογη στον Πρόεδρο πριν από την άτυπη διάσκεψη, όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θεωρεί την τουρκική πλευρά απαράδεκτη.

Ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, με πρωτοφανή λογική, τον κατηγορεί εκ των προτέρων για πιθανό αδιέξοδο, για να μην πέσει από την εξουσία, αλλά για να δείξει ευελιξία.

Αφήστε τους ανθρώπους να κρίνουν αυτήν τη στάση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ λίγες μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα για να παρουσιάσει τη θέση του ΑΚΕΛ για την εκπαίδευση, είπε ότι οι απαράδεκτες απαιτήσεις των δύο χωρών για λύση μπορούν να ανησυχούν μόνο κάθε λογικό Κύπριο, φυσικά, να το απορρίψει.

«Ταυτόχρονα, δεν κρύβω από εσάς ότι ανησυχούμε πολύ για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. «Ο Αναστασιάδης προσπαθεί να ξεπεράσει την τουρκική επιθετικότητα, χωρίς να το προσέξει», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο Πρόεδρος προσπαθούσε και πάλι να παίξει το ρόλο ενός παιχνιδιού, κατηγορώντας κάτι ότι προσπαθούσε να παίξει στο Crans Montana, κατά τη γνώμη μας αποτέλεσμα του οποίου ανταμείφθηκε η Τουρκία. “Η ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας γενικά βαρύνει μας, την έκθεση του Γενικού Γραμματέα ότι διαπίστωσε ότι δεν έχουμε καμία πολιτική βούληση να φτάσουμε στο τέλος.”

Ο κ. Κυπριανού επιβεβαίωσε εκ νέου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “πρέπει να διεκδικήσει τη θέση του, αλλά ταυτόχρονα να δείξει μεγάλη ευελιξία στην τακτική για την υποβολή προτάσεων υπό όρους, οι οποίες, εάν εφαρμοστούν, θα αποτελέσουν τη βάση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.” ,

“Εάν η τουρκική πλευρά δεν ανταποκριθεί θετικά, θα παραμείνει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, δεν θα είναι σε θέση να προωθήσει τα σχέδιά της εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε, εκφράζοντας τη λύπη του για την ίδια στιγμή που δεν έλαβε τις απόψεις του προέδρου για την ολοκληρωμένη πρόταση. Το έστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 8 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε το αίτημα της Κυβερνητικής Νομικής Υπηρεσίας να κινήσει διαδικασία για τον προσδιορισμό των υπευθύνων για την κατάρρευση της Εταιρικής Σχέσης.

“Υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό να επαναλαμβάνει κάθε μέρα το αίτημα να επιταχυνθεί η διαδικασία όσον αφορά την κατάρρευση της συνεργασίας και εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την πώληση στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλο κόστος. “Προτρέπουμε την κυβέρνηση και τη νομική υπηρεσία να μας πουν ποια μέτρα λαμβάνουν προς αυτή την κατεύθυνση”, κατέληξε.

Source