Η λεβάντα έγινε το αγαπημένο του παραγωγού λόγω της ξηρασίας

Λόγω της ξηρασίας στο Edirne, οι αγρότες αύξησαν την καλλιέργεια λεβάντας, η οποία χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων και καταναλώνει λιγότερο νερό.

Οι αρωματικές μωβ λεβάντες, που άρχισαν να καλλιεργούνται στην πόλη πριν από 5 χρόνια από το Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας Trakya, έγιναν οι αγαπημένοι του αγρότη όσον αφορά τόσο την καλλιέργεια όσο και την οικονομική απόδοση.

Εκτός από τον ηλίανθο και το σιτάρι, οι παραγωγοί φυτεύουν λεβάντα ανθεκτική στην ξηρασία στους αγρούς τους. Η καλλιεργούμενη έκταση λεβάντας, η οποία ήταν 155 εκτάρια στην Edirne πέρυσι, αυξήθηκε σε 322 decare φέτος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Assoc. Δρ. Ο Adnan Tülek είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι η λεβάντα μπορεί να καλλιεργηθεί σε πολλές περιοχές εκτός από τα βαριά και υψηλά εδάφη των υπόγειων υδάτων.

Αναφέροντας ότι η λεβάντα είναι ένα προϊόν που συνιστάται ειδικά για ημι-πυθμένες και ξηρές περιοχές, ο Tülek είπε, “Η καλλιέργεια της λεβάντας, του οποίου το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων, έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στη χώρα μας. Το χαμηλό κόστος παραγωγής, το υψηλό ποσοστό κέρδους και ο ρόλος του στην αγροτική ανάπτυξη καθιστούν την παραγωγή λεβάντας ελκυστική. Αναμένεται ότι η αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για υγιέστερα προϊόντα που σχετίζονται με οργανικά συστατικά μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετη ζήτηση. ” μίλησε.

Ο Κανάν είπε ότι εκτός από την ανάγκη να ποτίσει το νερό της λεβάντας Tülek, που συμβάλλουν στον τουρισμό μωβ πεδία παραγωγής λεβάντας, πρέπει πρώτα να σημειωθεί ότι η Θράκη της Τουρκίας εξαπλώθηκε.

“ΟΧΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ”

Εξηγώντας ότι η λεβάντα είναι ένα ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό, ο Tülek είπε, “Είναι μια ισχυρά αναπτυγμένη ρίζα που μπορεί να απορροφήσει νερό από βαθιά στρώματα του εδάφους. Τα φύλλα που καλύπτονται με τρίχες που εμποδίζουν την έντονη εξάτμιση από πάνω από το έδαφος μέρη βοηθούν επίσης αυτή την αντοχή. Στη θερινή περίοδο μετά τη φύτευση. Η στάγδην άρδευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Όταν η ανάπτυξη της ρίζας έχει ολοκληρωθεί καλά τον πρώτο χρόνο, δεν χρειάζεται άρδευση τα άλλα χρόνια. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

οι μεγαλύτεροι παραγωγοί λεβάντας στη χώρα της Γαλλίας και της Βουλγαρίας στον κόσμο, η Βουλγαρία περίπου 100 χιλιάδες εκτάρια στην παραγωγή Tülek υποδεικνύοντας ότι έχει γίνει, δηλώθηκε ότι περίπου 11 χιλιάδες 903 στρέμματα καλλιέργειας λεβάντας στην Τουρκία.

Το KILOGRAM ξεκινά από 40-45 ευρώ

Ο παραγωγός λεβάντας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γεωργίας Edirne Hüseyin Arabacı δήλωσαν ότι η απόδοση του σίτου και του ηλίανθου ήταν χαμηλή λόγω της ξηρασίας.

Δηλώνοντας ότι φύτεψαν λεβάντα, η οποία χρειάζεται λιγότερο νερό, ως εναλλακτικό προϊόν, ώστε να μην επηρεαστεί από την ξηρασία το επόμενο έτος, ο Arabacı είπε:

«Αυξήσαμε τη φύτευση της λεβάντας, την οποία ξεκινήσαμε ως 5 δεκαετίες, σε 23 decares. Τα επόμενα χρόνια, θα την κάνουμε πιο διαδεδομένη. Είναι γνωστό ότι στον τομέα όπου φυτεύεται η λεβάντα, το προϊόν που παράγει καλύτερο λάδι καλλιεργείται τον τρίτο χρόνο. Ένα προϊόν που δεν θα πεθάνει ποτέ. Ένα κιλό λάδι λεβάντας ξεκινά από 40-45 ευρώ, έως 120 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα του λαδιού. 5 έως 6 κιλά λαδιού λαμβάνεται από μια δεκαετία καλλιέργειας λεβάντας στο τέλος του τρίτου έτους. “

Ο Arabacı πρόσθεσε ότι σκοπεύουν να συγκομίσουν τη λεβάντα που φυτεύτηκαν τον Νοέμβριο τον Ιούλιο.

.Source