Η λειτουργία του Μουσείου Παραμυθιού τελείωσε σήμερα

Αυτό το Δεκέμβριο ήταν πολύ διαφορετικό για το Μουσείο Παραμυθιών. Η επιδημία κράτησε τους γονείς και τα παιδιά μακριά από το μουσείο μας, οπότε περάσαμε αυτά τα Χριστούγεννα χωρίς φωνές παιδιών, τραγούδια διακοπών και δραστηριότητες, όπως είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια του Μουσείου Παραμυθιού.

Με το μεγαλύτερο μέρος του Δεκεμβρίου να κλείνει, το μουσείο team η ομάδα του αποφάσισε να ξεκινήσει μια μοναδική αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα և Πρωτοχρονιά μέσω της σελίδας του μουσείου στο Facebook. Θέλαμε λοιπόν να συνεχίσουμε την επιτυχημένη λειτουργία μας κατά την πρώτη καραντίνα, “Επιτρέψτε μου να σας πω μια ιστορία” στην έκδοση των Χριστουγέννων.

Έτσι, από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Παραμυθιών μέτρησε κάθε μέρα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ին Πρωτοχρονιά με ένα ή δύο παραμύθια από διαφορετικά μέρη των αφηγητών, των αγαπημένων μας և γνωστών. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές έκαναν μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας χριστουγεννιάτικων παραμυθιών που παρακολουθούσαμε καθημερινά στη σελίδα μας στο Facebook με βίντεο.

Ταυτόχρονα, κάθε αφηγητής που συμμετείχε στην εκδήλωση υποστήριξε την αποστολή της εκστρατείας “This Christmas … I donate books” στο μουσείο παραμυθιού. Αφιερώνοντας την ιστορία που διάβασε στο παιδί που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της λαχειοφόρου αγοράς. Έτσι, με την αφοσίωση κάθε αφηγητή, παρουσιάστηκαν περισσότερα από 30 παραμύθια σε παιδιά από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ζωντανή σύνδεση με τις ευχές του Ροβανιέμι από τον Άγιο Βασίλη

Κατά τη διάρκεια της δράσης μας είχαμε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή, η οποία έκανε όλη την ομάδα του μουσείου να αισθάνεται μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Αφενός, η ζωντανή σύνδεσή μας με το μακρινό Ροβανιέμι στη Φινλανδία μέσω Facebook, και από την άλλη πλευρά, ο Άγιος Βασίλης επιθυμεί μέσω βιντεοσκοπημένου βίντεο αποκλειστικά για το Μουσείο Παραμυθιών. Ο Γιώργος Φραντζντζόγλου, για τον οποίο είμαστε πολύ ευγνώμονες, που ζει και εργάζεται στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, μας είπε μια ιστορία μέσω Facebook απευθείας με φόντο το χωριό του Σάντα. Ωστόσο, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν συμβεί χωρίς την πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο, πρέσβη Χάρι Μακί-Ρέινικα, προς τιμήν της κυρίας Μαριλένα Κυπριανού, βοηθού πρέσβη στη Φινλανδία, που την αγκάλιασε εξαρχής. Αποδεχτήκαμε την προσφορά μας για να συνεισφέρουμε σε μια τόσο όμορφη στιγμή της δράσης μας.

φαφαφαφ:

Αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μουσείο Παραμυθιού για τους ιστορικούς μας που δέχτηκαν ευγενικά να δημιουργήσουν το βίντεο με το παραμύθι τους, να το διαβάσουν και μετά να το δώσουν στο παιδί. Η αρχή της ιστορίας έγινε ο διευθυντής του μουσείου κ. Βίκυ Μπαλομένου, ακολουθούμενη από τον στιχουργό Σταύρο Σταύρου, συγγραφέας Στέλια Μιχαηλίδου Δημητρίου, ηθοποιό Χριστίνα Μαρούχου, δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, σκηνοθέτη Μακτίμι, Οτάτα Ιώτα Δαμιανού, δημοσιογράφο Μ, Ανδρέα Δημαριγίλο, Ανδρέα Δημηταλίλημο Χ. δημοσιογράφος Ανδρέας Γιώργιος, οικοδεσπότης Ελπίδα Γιακοβίδου – δημοσιογράφος Γιώργος ή κοινωνικά μέσα Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Πρόδρομου, ηθοποιός Μαρίλια Ιαλουρίδου, ηθοποιός Ανδρέας Σελέπη, Πρόεδρος του POED Mir աս a Vasiliu Andreas Ignacio, Pedro Dimitri blogger blogger Chr Yusa Gi ulunta, ηθοποιός Σοφία Κάλλη, σεφ Σταύρης Γεωργίου, αντιπρόεδρος του υποκαταστήματος του Ερυθρού Σταυρού Κύπρου Νικήτα Γιώτα Παπαδοπούλου, η κόρη του Αναστασία, οικοδεσπότης Ιωάννα Μαλεσίτου, ηθοποιός Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Κοροναϊό, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, Επίτροπος για το Περιβάλλον Κλειλία Βασιλείου, Γιώργος Ορτζ Μίντλετον, Ναγία Παναγιώτου, δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ιάσονος, ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα, συγγραφέας, βραβευμένος συγγραφέας, δημοσιογράφος Μαζαρίν.

Ευχαριστώ πολύ όλους.

Source