Η Λευκωσία ετοιμάζεται για ένα άτυπο συνέδριο στο Al

Άτυπο Πεντάγωνο 27-29 Απριλίου – Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Προετοιμασία Λευκωσίας

Αυτή την εβδομάδα σηματοδοτεί το αποκορύφωμα των προετοιμασιών για ένα άτυπο συνέδριο στη Λευκωσία στις 27-29 Απριλίου στο πλαίσιο συναντήσεων και διαβουλεύσεων για την επίλυση των τουρκοκυπρίων και τουρκικών αιτημάτων. Επίλυση του Κυπριακού հետ Περαιτέρω συντονισμός με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο χθες το βράδυ, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας η διαπραγματευτική ομάδα και μια ομάδα δικηγόρων συγκρότησαν μια άτυπη διάσκεψη.

“Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το έργο που έκαναν οι δικηγόροι, τους δόθηκαν διάφορα έγγραφα που είχαν ετοιμαστεί, τους ρωτήθηκαν αν είχαν σχόλια”, δήλωσε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτά τα έγγραφα, ο εκπρόσωπος είπε, “είναι διαφορετικά έγγραφα. Αυτές είναι νομικές μελέτες που εκπονούνται από δικηγόρους που ασχολούνται με διάφορα θέματα, νομικές πτυχές, τα επιχειρήματά μας. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προγράμματα κοινής χρήσης στόχων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, τι πρόκειται να κάνουμε, τι πρόκειται να επιδιώξουμε, τι σημαίνει πολιτική ισότητα – αποτελεσματική συμμετοχή, τι σημαίνει κυρίαρχη ισότητα, ποιες είναι οι θέσεις μας; “

“Αυτή είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουμε, τα επιχειρήματα που θα προτείνουμε για οποιοδήποτε ζήτημα”, είπε, σημειώνοντας ότι η προετοιμασία ισχύει για όλα τα σενάρια.

Απαντώντας σε συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα την Τετάρτη, ο κ. Κούσιος είπε ότι στόχος ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός ενός άτυπου συνεδρίου.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στους πολιτικούς ηγέτες θα παρασχεθούν τα έγγραφα που δεν τους έχουν δοθεί ακόμη, θα ενημερωθούν για τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας πρόσφατα. , οι επαφές που είχε πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών և σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνουμε մենք θα είναι ο τελικός ορισμός των στόχων.

Source